“Το BCL μιλάει με την Ελλάδα για Final Eight με κόσμο”

Το Basketball Champions League εξακολουθεί να αναζητά τόπο διεξαγωγής για το Final Eight, με νέα δημοσιεύματα από το Ισραήλ να μιλούν για συζητήσεις με την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει κόσμος στις εξέδρες.

Tο Ισραήλ είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορονοϊό, σε τέτοιο βαθμό που τα αρμόδια όργανα καθιστούν σαφές πως δεν είναι εύκολη η άμεση επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα. Επί παραδείγματι, η UEFA έχει καταστήσει σαφές πως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνουν εκεί αγώνες των προκριματικών φάσεων για Champions League και Europa League.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει με τη FIBA, η οποία ενώ αρχικά (πριν από την έξαρση της πανδημίας) φέρεται να είχε προκρίνει το γήπεδο της Χάποελ Ιερουσαλήμ για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Basketball Champions League, πλέον δείχνει να προτιμά την Ελλάδα σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα.

Πριν από μερικές ημέρες, το Walla!Sports έκανε λόγο για ξεκάθαρο προβάδισμα της Αθήνας προκειμένου να φιλοξενήσει το Final Eight (έχει οριστεί για το διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου), με το Sport5 να επανέρχεται για το θέμα τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, κάνοντας λόγο για παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως το Basketball Champions League βρίσκεται σε δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα και τις αρχές της χώρας προκειμένου να δοθεί το χρίσμα, με δυνατή την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Γίνεται μάλιστα λόγος για το 50% της συνολικής χωρητικότητας του ΟΑΚΑ, ήτοι για περίπου 9.000 φιλάθλους.

Πρέπει να επισημάνουμε βέβαια πως αυτό το σενάριο μοιάζει πολύ μακρινό τη δεδομένη χρονική στιγμή, κι ενώ η Ελλάδα ξεπέρασε την Κυριακή 9 Αυγούστου τα 200 ημερήσια νέα κρούσματα για πρώτη φορά από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό πως καμία ομάδα δεν γνωρίζει πότε θα ξανανοίξουν οι πόρτες για τον κόσμο, ακόμη κι αν μιλάμε για ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η Super League 1, για παράδειγμα, έχει ορίσει τη 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν, δίχως να έχει δοθεί ακόμη το πράσινο φως για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες -ομοίως για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση θα συμμετάσχουν συνολικά 10 ομάδες – αφού δύο σειρές του του Top 16 (Τενερίφη – Οστάνδη και Ντιζόν – Νίζνι) ήταν ισόπαλες σε 1-1 την στιγμή της διακοπής, με τα ζευγάρια που είχαν προκύψει να είναι τα εξής:

ΑΕΚ – Νίμπουρκ

Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος

Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη

Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι

To Top