Το PRESSARIS στα Δύο Αοράκια! Η “αυτοψία” πριν τον τελικό! (photos)

Αυτό είναι το γήπεδο που θα διεκδικήσει ο Άρης τον 22ο τίτλο της μπασκετικής ιστορίας του. Το PRESSARIS βρέθηκε στο κλειστό στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο και προχώρησε… επιθεώρηση πριν καν παραδοθεί στην ΕΟΚ για την διεξαγωγή του τελικού, πριν καν προπονηθούν οι δύο ομάδες.

Σε ότι αφορά τα “Δυο Αοράκια”:

“Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο γήπεδο και αρκετά μεγαλύτερο από το «Λίντο» όπου είχε πραγματοποιηθεί το 2005 ο τελικός ανάμεσα στους κίτρινους και τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι μάλιστα έδωσαν (σ.σ. λόγω τιμωρίας της έδρας τους) πριν από περίπου ενάμιση μήνα παιχνίδι για την  Ευρωλίγκα στα «Δυο Αοράκια» κόντρα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν από την οποία έχασαν με 72-69. Επίσης, το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έδωσε στο συγκεκριμένο γήπεδο αγώνες προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα stadia.gr «η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Δίπλα ακριβώς στην κυρίως σάλα (εμβαδού 2.098 τ.μ.) έχει κατασκευαστεί ένα βοηθητικό γυμναστήριο / προπονητήριο (εμβαδού 1.600 τ.μ.).

Το νέο κλειστό κτίστηκε σε μία τοποθεσία που αποκαλείται Δύο Αοράκια (εξ ου και το σχετικά περίεργο όνομα), στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού. Συγκεκριμένα, βρίσκεται δίπλα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, κοντά στο αεροδρόμιο και στην Εθνική Οδό προς τον Αγιο Νικόλαο.

Σημειώνεται πως η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, όταν μετείχε στην Α1 Κατηγορία, σχεδίαζε να μετακομίσει στο νέο κλειστό μετά την ολοκλήρωσή του. Καθώς όμως πλέον το Ηράκλειο έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο στις μεγάλες κατηγορίες, φαίνεται ότι και το νέο γήπεδο της πόλης θα δυσκολευτεί να βρει ένοικο, με την εξαίρεση πιθανής φιλοξενίας κάποιων αγώνων της Εθνικής Ομάδας, τελικού Κυπέλλου ή και διεθνών διοργανώσεων σε διάφορα αθλήματα”.

To Top