Το PRESSARIS υποδέχθηκε τον Βεργίνη: “Νιώθω ότι γυρίζω σπίτι μου” (photos)

Στο… σπίτι του γύρισε ο Δημήτρης Βεργίνης! Πριν από λίγη ώρα ο Έλληνας γκαρντ προσγειώθηκε μέσω Φρανκφούρτης από το Μπιλμπάο στην Θεσσαλονίκη. Το PRESSARIS υποδέχθηκε τον Βεργίνη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και στις πρώτες του δηλώσεις ο ταλαντούχος γκαρντ δήλωσε πως νιώθει ότι επιστρέφει σπίτι του!

Ο Βεργίνης τόνισε αρχικά πως “θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον κόουτς Κατσικάρη και το Μπιλμπάο για όλο το χρονικό διάστημα που ήμουν εκεί. Συμμετείχα στην προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα” και συνέχισε: “Από σήμερα είμαι παίκτης του Άρη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Καταλαβαίνω ότι με τον κ. Αρβανίτη στη θέση του προέδρου γίνεται μια καινούρια προσπάθεια στην ομάδα, ώστε να εξυγιανθεί και να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω και εγώ σε αυτή τη προσπάθεια και θα δώσω τα πάντα για το καλό της ομάδας. Ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όλοι περνούν μια δύσκολη κατάσταση στο μπάσκετ, αλλά νομίζω ότι αν στον Άρη όλοι αυτοί που αγαπούν αυτή την ομάδα είναι κοντά της, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα”.

Ρωτήθηκε πως πείστηκε να πάρει την απόφαση επιστροφής στον Άρη και απάντησε πως “και ο κ. Αρβανίτης και ο κ. Αλεξανδρής με προσέγγισαν πάρα πολύ σωστά. Το γεγονός ότι θα έχω την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα πραγματικά και το ότι αγωνίστηκα δύο χρόνια στον Άρη και νιώθω ότι γυρίζω σπίτι μου, έπαιξαν σημαντικό ρόλο”.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες παρουσίας στο Μπιλμπάο ο Βεργίνης είναι έτοιμος αγωνιστικά να μπει και να βοηθήσει: “Έτσι είναι. Με το Μπιλμπάο κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό στην Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα. Υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός και όλο αυτό το σκηνικό με βοήθησε να γίνω καλύτερος”.

Σε ερώτηση για την εμπειρία που έζησε στο Μπιλμπάο είπε πως “ήταν πολυ σημαντικό που ήταν κάποιοι Έλληνες εκεί. Με βοήθησαν τα παιδιά, και ο Βασιλειάδης και ο Ζήσης, αλλά και ο προπονητής Κατσικάρης. Από την πρώτη στιγμή που έδειξε πόσο ωραία θα ήταν τα πράγματα εκεί. Πέρασα δύο υπέροχους μήνες”.

Για το ελληνικό ρόστερ του Άρη είπε ότι “και οι συνθήκες το απαιτούν, αλλά νομίζω αυτό είχε να γίνει πολλά χρόνια. Ο Άρης βασίστηκε σε ξένους παίκτες τα περασμένα χρόνια. Από φέτος γίνεται μια νέα προσπάθεια, τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα είναι έμπειρα, έχουν παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα και θα βοηθήσουν και τους νεαρούς παίκτες να προσαρμοστούν”.

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είπε ότι “δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι παρών, αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ότι γίνει”.

To Top