Το Top10 της ATP μετά το Roland Garros

Σφραγίστηκαν όλες οι θέσεις στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης του ανδρικού τένις, μετά την ολοκλήρωση του Roland Garros.

Την ερχόμενη Δευτέρα (12/10), όταν και θα ανακοινωθούν από την ATP οι ανανεωμένες κατατάξεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο career high Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στην 6η θέση τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η διαφορά που θα χωρίζει τους δύο αντίζηλους θα είναι πολύ μικρή και ο Ρώσος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην 5η θέση, αν τα πάει καλά στο St.Petersburg Open που ξεκινάει τη Δευτέρα στην Αγία Πετρούπολη.

Νέο μέλος της πρώτης 10αδας θα είναι ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο Αργεντινός που ξεκίνησε από το Νο14 του κόσμου τις υποχρεώσεις του στο Roland Garros, θα σκαρφαλώσει στην 8η θέση της κατάταξης, μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Παρίσι και τη συμμετοχή στον πρώτο ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του.

Στo Top10 θα ντεμπουτάρει και ο Αντρέι Ρούμπλεφ που ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 22χρονος Ρώσος, θα κερδίσει δύο θέσεις και θα βρεθεί στο Νο10 της βαθμολογίας, βγάζοντας εκτός 10αδας τον Γκάελ Μονφίς.

Στο μεταξύ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μόνο κερδισμένος φεύγει από το Παρίσι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό. Ο Σέρβος θα αυξήσει τη διαφορά από τον Ράφα και θα κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάρριψη του σπουδαίου ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τις 310 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή του κόσμου.

To Top