Το VAR έκανε πρεμιέρα και στο τουρκικό πρωτάθλημα, τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Το VAR κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και σταδιακά αναμένεται να αξιοποιηθεί από τις περισσότερες ποδοσφαιρικές λίγκες.

Το τελευταίο πρωτάθλημα που εισήγαγε τη βίντεο τεχνολογία είναι το τουρκικό. Το VAR έκανε πρεμιέρα στην Τουρκία την περασμένη Παρασκευή (10/8) στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν ανάμεσα στην Ανκαραγκουτσού και τη Γαλατασαράι.

Σημειώνεται πως ήδη αξιοποιούν το VAR κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το ιταλικό και το γερμανικό, ενώ χρήση του γίνεται τόσο στο Βέλγιο όσο και στο MLS των ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετες φωνές. Για παράδειγμα στην Πρέμιερ Λιγκ παραμένουν ακόμη επιφυλακτικοί και θα συνεχίσουν τα δοκιμαστικά μόνο στους κυπελλικούς θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας κατηγορίας αλλά και στα πλέι οφ της Β’ κατηγορίας.

Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία. Οι φάκελοι θα ανοιχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και η λειτουργία του συστήματος αναμένεται ότι θα μπορέσει να γίνει εντός του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό των Τούρκων, όπως τις δημοσίευσε o IFAB στο twitter.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top