Το video της κατεδάφισης της θύρας των φανατικών της Αταλάντα! (video)

Η Αταλάντα άρχισε τις εργασίες για την ανακατασκευή του σταδίου της, με τη διοίκηση των “μπεργκαμάσκι” να δίνει στη δημοσιότητα το video από την κατεδάφιση του πετάλου που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

H φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για την Αταλάντα για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και την ομάδα του να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας της Serie A και να ελπίζει βάσιμα στη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο δεύτερος αφορά το γήπεδο, με τους “μπεργκαμάσκι” να προχωρούν στην ανακατασκευή του ιστορικού “Ατλέτι Ατζούρι Ντ’Ιτάλια” (40.000.000 ευρώ το κόστος) και να ευελπιστούν πως το 2021 θα είναι έτοιμο το νέο, πιο σύχρονο, σπίτι τους που θα ονομάζεται Gewiss Arena και θα έχει χωρητικότητα 24.000 θεατών.

Η διοίκηση της Αταλάντα αγόρασε το ιστορικό της στάδιο από το δήμο του Μπέργκαμο στις αρχές του 2017 έναντι του ποσού των 11.200.000 ευρώ και τώρα αρχίζει σιγά σιγά το χτίσιμο του νέου της γηπέδου.

Το ματς με την Ουντινέζε ήταν το τελευταίο που έγινε στο ιστορικό “Ατλέτι Ατζούρι Ντ’Ιτάλια” (σήμερα φιλοξενεί την Τζένοα στην έδρα της Σιένα, το “Mapei Stadium”), με την Αταλάντα να ανεβάζει video διάρκειας δύο λεπτών στην ιστοσελίδα της στο Youtube όπου παρουσιάζει το πώς κατεδαφίστηκε η ιστορική Curva Pisani που φιλοξενούσε τους οργανωμένους οπαδούς.

Στη θέση της θα δημιουργηθεί ένα πέταλο που θα στηρίζεται στα αγγλικά πρότυπα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 9.000 θεατές, με τις εργασίες κατασκευής του να αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

To Top