ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρέλα Κνόπερ για Άρη: “Φοβερός ο κόσμος, η ομάδα επιστρέφει! Ο Άγιαξ στον τελικό”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής της Κ17 του Άγιαξ, Ρίτσαρντ Κνόπερ,μίλησε με αφορμή το ποδοσφαιρικό θαύμα του Άγιαξ που κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει και φυσικά αναφέρθηκε στους κιτρινόμαυρους.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για το τι κάνει τώρα επαγγελματικά:

Είμαι προπονητής στην Κ17 του Άγιαξ πλέον. Από τις 8 το πρωί μέχρι το απόγευμα προπονούμαστε δύο φορές. Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την προπόνηση και τα παιδιά και σχολείο στις εγκαταστάσεις μας. Φροντίζουμε τόσο για το σχολείο τους, όσο και για το ποδόσφαιρο.

-Για το αν θέλει να πάει σε κάποια ομάδα σαν πρώτος προπονητής:

Θέλω να προπονήσω κάποια πρώτη ομάδα. Προς το παρόν μπορώ να είμαι σαν βοηθός σε μεγάλη ομάδα. Γιατί όχι να έρθω και στην μεγάλη ομάδα του Άρη.

-Για την χθεσινή επιτυχία του Άγιαξ προκρίθηκε επί της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Παρατηρεί κανείς πως έχει νέους παίκτες που γίνονται ηγέτες σε μικρή ηλικία. Δουλεύει με μικρές ηλικίες και βοηθάει τους παίκτες να εξελιχθούν. Τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί να φτάσει στον τελικό ο Άγιαξ. Είδαμε ότι ο Άγιαξ κέρδισε Ρεάλ και Γιουβέντους, γιατί όχι και ομάδες όπως η Σίτι και η Τότεναμ. Καμία ομάδα δεν θα ήθελε σαν αντίπαλο τον Άγιαξ αυτή τη στιγμή.

-Για την εποχή που ήταν στον Άρη:

Ήταν μία εξαιρετική χρονιά. Είχε μία πολύ καλή χρονιά ο Άρης. Ήταν στον τελικό κυπέλλου. Προσπαθώ να έρχομαι στην Ελλάδα όποτε μπορώ. Έχω επικοινωνία με όλη την ομάδα του Άρη από τότε. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Ντεμπά, ο Σίμιτς και Έλληνες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Κυζερίδης, ο Κατσιαρός και ο Δέλλιος. Μου αρέσει πολύ όταν έρχομαι στην Ελλάδα.

-Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή από εκείνη την εποχή:

Η χειρότερη στιγμή ήταν ο τελικός της Τούμπας γιατί είχα εγώ φταίξιμο. Έχασα την μπάλα στο κέντρο. Η καλύτερες στιγμές ήταν πολλές. Στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Π.Α.Ο.Κ που είχα δύο ασίστ και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γιατί έκανε πολύ καλή εμφάνιση ο Άρης. Μου αρέσει πολύ η πλατεία Αριστοτέλους και σύχναζα εκεί.

-Για την πορεία του Άρη τώρα και αν τον παρακολουθεί:

Ο Άρης επιστρέφει. Δεν είχα την ευκαιρία να δω κάποιο παιχνίδι. Είχα πολλές υποχρεώσεις. Θέλω να δω κάποιο παιχνίδι από κοντά κάποια στιγμή. Όποτε ερχόμουν στην Ελλάδα, ερχόμουν γιατί τα πρωταθλήματα σταματούσαν και είχα χρόνο.

-Για τον Άρη που θα πάει Ολλανδία για προετοιμασία το καλοκαίρι:

Γιατί όχι να γίνει ένα φιλικό με την ακαδημία μας. Με την Α.Ε.Κ παίξαμε και κερδίσαμε 7-0.

-Για τους φιλάθλους του Άρη:

Ο κόσμος του Άρης ήταν πάντα φοβερός,  ο 12ος παίκτης. Μας εμψύχωναν και μας έδιναν ψυχολογία. Όποτε δεν ήμασταν καλοί φώναζαν και μας αποδοκίμαζαν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τους καταλαβαίνω. Υποστήριζαν την ομάδα από την αρχή ως το τέλος και μας έδιναν δύναμη.

-Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Δεν έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά έχει ανέβει γενικότερα το επίπεδο. Βλέπω και τους παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

To Top