ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρία “αγκάθια” για τις ΠΑΕ στον κανονισμό αδειοδότησης

Τρεις διαφωνίες αναμένεται να τεθούν από την πλευρά των ΠΑΕ στην παρουσίαση του νέου κανονισμού αδειοδότησης και της πολιτικής της UEFA στο Licensing System σε όλες τις ΠΑΕ Super League θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (30/01) σε ξενοδοχείο στο Κεφαλάρι.

Στην παρουσίαση θα παραστούν και θα μιλήσουν προς τους συμμετέχοντες η Ιβάντσιτσα Σούντατς (αντιπρόεδρος UEFA Licensing Committee), ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ (μέλος UEFA Licensing Unit) και ο Γιώργος Δημητρίου (διευθυντής αδειοδότησης ΕΠΟ).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, είναι η διάταξη που αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αρνητικά κεφάλαια στις ενδιάμεσες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις διότι τότε θεωρείται παραβίαση δείκτη και η ΠΑΕ που ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία κινδυνεύει να μην αδειοδοτηθεί, αφού το συγκεκριμένο κριτήριο έχει χαρακτηριστεί από την ΕΠΟ ως «υποχρεωτικό κριτήριο αδειοδότησης».

Επίσης διαφωνίες ενδέχεται να υπάρξουν για την πρόβλεψη περί πλήρους εξόφλησης των διαμεσολαβητών και της υποχρεωτικής χρήσης νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένους ως προς τον αριθμό αγώνες και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 η Super League έχει αποφασίσει να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, απόφαση η οποία επανεπιβεβαιώθηκε στο ΔΣ της Πέμπτης 26/01.

To Top