ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τρία “πρέπει” σε μια βδομάδα που τον διατηρούν στην κορυφή

Στην επόμενη τριάδα αγώνων του Άρη, δύο για το ελληνικό πρωτάθλημα (Κόροιβος εκτός, Καβάλα εντός) και ένα για το Γιούροκαπ (Τράμπζονσπορ εντός) υπάρχει ένα μεγάλο “πρέπει” και είναι κάτι που καλείται να διαχειριστεί ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του. 

Το “πρέπει” υπάρχει πρωτίστως για βαθμολογικούς λόγους. Οι κίτρινοι μετά τις εκτός έδρας νίκες σε Τρίπολη και Λαύριο έχουν αύριο την πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή τους. Ο Κόροιβος είναι καλύτερη ομάδα και από τον Αρκαδικό και από το Λαύριο, έχει ήδη τρεις εκτός έδρας νίκες (Πάτρα, Καβάλα, Κηφισιά) και είναι βέβαιο ότι θα βάλει δύσκολα στον Άρη. Στον “μαραθώνιο” του πρωταθλήματος και την μάχη της πρώτης τετράδας βασικός αντίπαλος του Άρη είναι η ΑΕΚ, η οποία πέρασε νικηφόροα από την Αμαλιάδα κι αυτό το αποτέλεσμα δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο “πρέπει” του Άρη. Εννοείται πως εύκολα ή δύσκολα οι κίτρινοι θα πρέπει να κερδίσουν και την Καβάλα στο Αλεξάνδρειο την επόμενη βδομάδα.

Ενδιάμεσα υπάρχει ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι βαθμολογικά στο Γιούροκαπ. Ο Άρης υποδέχεται την Τράμπζονσπορ και με νίκη κάνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης, το οποίο θα γίνει ακόμα πιο σημαντικό αν καλυφθεί και η ήττα του πρώτου αγώνα (74-71).

Οι κίτρινοι καλούνται να διαχειριστούν το “πρέπει” αλλά και την ταλαιπωρία των ταξιδιών και των μετακινήσεων τους, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία σε καμία περίπτωση, ειδικά όσο η ομάδα παραμένει πλήρης και χωρίς τραυματισμούς.

To Top