Τρίβει τα χέρια του ο Ντεσάμπ για την πρόκριση της Γαλλίας στα τελικά του Euro 2024

Ικανοποιημένος από την εκτός έδρας νίκη επί της Ολλανδίας με 2-1 και την πρόκριση στα τελικά του Euro-2024, εμφανίσθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.

«Πρέπει προφανώς να τονίσω την τεράστια απογοήτευση για τους παίκτες που σταμάτησαν όπως ο Πολ Πογκμπά και ο Ενγκολό Καντέ. Αλλά οι περισσότεροι από τους παίκτες ήταν ήδη μαζί μας κατά την διάρκεια του Μουντιάλ. Μεγάλωσαν γρήγορα. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε αλλά πρέπει να εκτιμάμε. Καταφέραμε να προκριθούμε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών, με απολογισμό έξι νίκες και 13 γκολ. Και είμαι υπερήφανος για αυτό που έχει πετύχει η ομάδα, στο μυαλό και στο γήπεδο. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο να νικήσεις εδώ. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και πετύχαμε τον στόχο μας», σχολίασε ο Γάλλος προπονητής της αντιπάλου της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Αναφερόμενος στον Κιλιάν Μπαπέ, ο «DD», επεσήμανε: «Πάντα αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε στο γήπεδο. Πρέπει να το κάνεις να συμβεί στο γήπεδο. Είναι ο αρχηγός και προφανώς έχει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ομάδα».

Οσον αφορά στα περιθώρια βελτίωσης εν’ όψει της συνέχειας, ο Ντεσάμπ, τόνισε: «Μπορούμε πάντα να βελτιωνόμαστε. Φροντίζω να κάνω διορθώσεις με εικόνες. Εξαρτάται επίσης από τις εθνικές ομοσπονδίες, αλλά έχω παίκτες που παίζουν στους καλύτερους συλλόγους και επομένως είναι συνηθισμένοι στο υψηλό επίπεδο».

To Top