ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ της Κηφισιάς στο… στόχαστρο του Άρη και στο Ζηρίνειο!

Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετράει ο Άρης απέναντι στην Κηφισιά φέτος και θέλει να συνεχίσει το αήττητο, πέρνωντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση μέσα στο Ζηρίνειο. Για το πετύχει αυτό πρέπει και πάλι να προσέξει δύο συγκεκριμένα στοιχεία της Κηφισιάς: Το μακρινό σουτ και τα επιθετικά ριμπάουντ.

Η Κηφισιά είναι η ομάδα με το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75μ. στο πρωτάθλημα, σουτάροντας μόλις με 28,8% στην κανονική διάρκεια. Αυτό το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο απέναντι στον Άρη. Η Κηφισιά στους τρεις αγώνες της με τους κίτρινους έχει μόλις 12/65 τρίποντα, ποσοστό 18,4%! Αν συνυπολογίσει κανείς και την αστοχία της στις βολές (53/80, 66,2%) μπορεί να αντιληφθεί το πλεονέκτημα που έχει ο Άρης ως προς το αγωνιστικό του πλάνο.

Βέβαια αυτά τα άσχημα ποσοστά μετριάζονται από την έφεση της Κηφισιάς στο επιθετικό ριμπάουντ. Οι αντίπαλοι του Άρη ανανέωσαν 15 επιθέσεις στο Παλέ το περασμένο Σάββατο και έτσι έμειναν μέσα στο παιχνίδι ως το 36’ και αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σήμερα στο Ζηρίνειο.

To Top