ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίποντο (1-0) με… θέα την Ευρώπη! Ο Γκαρσία έστειλε τον Άρη στην 5η θέση!

Με τον Ματέο Γκαρσία να “λυτρώνει” τον Άρη, οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 19η αγωνιστική και “σκαρφάλωσαν” στην 5η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό! Στο 76΄το γκολ ο Αργεντινός που σκοράρει για δεύτερο σερί ματς και δίνει το τρίποντο ξανά στον Άρη!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ… ΞΑΝΘΗΣ

Με 4-2-3-1 ο Σάββας Παντελίδης για ένα ακόμα ματς, δίχως αλλαγή συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα, καθώς εμπιστεύτηκε τους 11 της Ξάνθης. Με Κουέστα στο τέρμα, Τζανακάκη δεξιά, Κόρχουτ αριστερά και δίδυμο τους Ροζ και Δεληζήση. Σιώπης-Μπάσα στα χαφ, στις πτέρυγες Ματέο και Λάρσον, με τους Διαμαντόπουλο κορυφή και Ντιγκινί πίσω του.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΙΣ… ΓΚΟΛ

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του με τον ΠΑΣ να αμύνεται μαζικά. Σέντρα-σουτ του Λάρσον στο 3΄πέρασε άουτ, ενώ στο 16΄ο Σουηδός έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς του έφυγε το κοντρόλ στην εξαιρετική κάθετη πάσα του Ματέο, που τον έφερνε μόνο του απέναντι στον Βελλίδη.

Χωρίς επιτυχία η ατομική προσπάθεια του Ματέο στο 28΄, ενώ ο Αργεντινός απείλησε ξανά στο 30΄ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει δύσκολα με διπλή προσπάθεια. Στο 34΄φοβερή ευκαιρία για τον Άρη, με τον Λάρσον να φέρνει την μπάλα στο δεξί να σουτάρει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ “απάντησε” στις ευκαιρίες με μία κεφαλιά του Αθανασιάδη, να καταλήγει πάνω από την εστία του Κουέστα. Στο 39΄ο Σιώπης δοκίμασε ξανά το πόδιο του εκτός μεγάλης περιοχής, όμως ήταν άστοχος. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντιγκινί στο 42΄, μετά τη σέντρα του Κόρχουτ από τα αριστερά. Στο 45΄ο Ντιγκινί βιάστηκε να σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής, χωρίς δύναμη και συρτό, μπλόκαρε ο Βελλίδης. Το 0-0 έμεινε “σημάδεψε” το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να έχει την υπεροχή, όμως λίγες κλασσικές ευκαιρίες, χωρίς να εκμεταλλευτεί καμία από αυτές.

ΜΑΤΕΟ ΞΑΝΑ!

Σέντρα του Διαμαντόπουλου από τα δεξιά, στο 47΄, κεφαλιά του Ντιγκινί άουτ, στην πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Σουτ του Γκαρσία με το αριστερό εκτός μεγάλης περιοχής στο 55΄με τις γροθιές απομάκρυνε ο Βελλίδης.

Εξαιρετικό σουτ του Σιώπη, στο 59΄, εκτός μεγάλης περιοχής, με υπερένταση σε κόρνερ ο Βελλίδης στην καλύτερη ευκαιρία του Άρη, μέχρι εκείνο το σημείο. Μία κεφαλιά του Κάστρο στο 67΄ η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας του Κουέστα, στην πρώτη τελική του ΠΑΣ στο δεύτερο 45λεπτο.

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 74΄, με τον Ματέο μέσα από την μικρή περιοχή να πλασάρει και τον Βελλίδη να απομακρύνει! Στη συνέχεια της φάσης, κόντρα επίθεση για τον ΠΑΣ, ο Κουέστα έχασε την μπάλα, όμως η άμυνα του Άρη κατάφερε να απομακρύνει. Κεφαλιά του αμαρκάριστου Τζημόπουλου στο 75΄, η μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία του Άρη.

Η λύτρωση για τον Άρη ήρθε στο 76΄! Ο Μαρτίνες που μπήκε λίγο πριν στο ματς, σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, ο Βελλίδης απομάκρυνε, αλλά ήρθε ο Ματέο Γκαρσία και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Άρη (1-0)!

Οι “κιτρινόμαυροι” κράτησαν με μεγάλη ευκολία το 1-0 μέχρι το τέλος, έφτασαν τους 29 βαθμούς, προσπερνώντας στον βαθμολογικό πίνακα τον Παναθηναϊκό όντας πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Oι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (63΄Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον (75΄Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88΄Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ

ΠΑΣ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82΄Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82΄Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87΄Λέο)

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

To Top