ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίπoντo… ηρεμίας για τους παίκτες (και τoν Μάντζιο), η νέα σελίδα απαιτεί σκληρή δουλειά

Με την χθεσινή του νίκη στον Βόλο, ο Άρης κατάφερε να επαναφέρει ως ένα βαθμό την ηρεμία έπειτα από τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Πέμπτης, προκειμένου να καθαρίσει ακόμα περισσότερο το μυαλό του ενόψει των εγχώριων υποχρεώσεων.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη προετοιμάστηκαν για τον χθεσινό αγώνα μέσα σε ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης προς το πρόσωπό τους, καθώς ευθύνη για τον αποκλεισμό είχαν και οι ίδιοι, όχι μόνο ο Μίχαελ Ένινγκ που αποτελεί από το βράδυ της Πέμπτης παρελθόν.

Απογοήτευσαν με την έλλειψη πάθους και διάθεσης, στοιχεία που θα έπρεπε να είχαν στο παιχνίδι τους κι ας ήταν αβοήθητοι από τον πάγκο. Αυτό καταλογίζει στους ποδοσφαιριστές, η πλειοψηφία του κόσμου και δεν έχει άδικο, για το ευρωπαϊκό ματς απέναντι στους Ουκρανούς.

Χθες, μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, περισσότερο να πέτυχαν μία επαγγελματική -όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούμε- νίκη με… μισό μηδέν, όμως, έδειξαν διάθεση για αντίδραση και αυτό μένει στο τελικό “ταμείο” του αγώνα.

Ποιότητα διαθέτουν, όπως κι εμπειρία. Με την σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη διαχείριση της ψυχολογίας τους για να μείνει οριστικά πίσω ο πρώτος χαμένος στόχος της χρονιάς, θα βρεθεί το πλέον απαραίτητο κίνητρο για να συνεχιστεί η σεζόν, με τους ίδιους στα… κόκκινα.

Η θετική επίδραση της χθεσινής νίκης είναι σημαντική και για τον Άκη Μάντζιο, που θα αναλάβει την ομάδα εν μέσω ηρεμίας, προκειμένου να την προετοιμάσει για τον πρώτο βραχυπρόθεσμό στόχο, που δεν είναι άλλος από τα “τρία στα τρία” στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο αυτή την φορά τον ΠΑΣ Γιάννινα την ερχόμενη Κυριακή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύεται το 4-2-3-1, το οποίο λειτουργεί αυτή την στιγμή στην ομάδα, είναι από τους προπονητές που δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και στην διατήρηση του μηδέν, όμως ο Άρης έχει ανάγκη κι από επιθετικό πλάνο. Στηρίζεται κυρίως στις εμπνεύσεις των ποιοτικών επιθετικών του και πολλές φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει εναλλακτικό τρόπο αντίδρασης, ειδικά απέναντι στις κλειστές άμυνες. Εκεί χρειάζεται αρκετή δουλειά και ενδεχομένως διαφορετική τακτική προσέγγιση, κάτι που καλείται να κάνει ο Άκης Μάντζιος.

Όσον αφορά την άμυνα; Οι περισσότερο… ορθολογικές επιλογές του Τερζή, χθες στον Βόλο, έκαναν την διαφορά. Ο Σάκιτς έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης του, παρότι βιάστηκαν ορισμένοι να τον κρίνουν αυστηρά δίχως να λάβουν κι άλλα δεδομένα υπόψιν τους, από το… πρώτο επίσημο ματς της σεζόν! Σε αυτό, φυσικά, τους “βοήθησε” και ο Ένινγκ, που τον κράτησε “απενεργοποιημένο” κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα. Ο Σάσα έπαιξε στα χαφ, που είναι και η φυσική του θέση και έτσι η ομάδα απέκτησε μεσοαμυντική σταθερότητα. Ελάχιστες φορές απείλησε ο Βόλος και οι περισσότερες ήταν απλά ορισμένα επικίνδυνα γεμίσματα, όχι τόσο τελικές στην εστία του -παρατηρητή του αγώνα για πολύ μεγάλο διάστημα- Κουέστα.

Η νέα σελίδα στον Άρη, απαιτεί σκληρή δουλειά, στήριξη και φυσικά θετικά αποτελέσματα που θα βοηθούν στην διατήρηση της ηρεμίας. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αλλά ούτε και δύσκολο. Η χρονιά, άλλωστε, τώρα ξεκίνησε…

Υ.Γ. “Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι”, λέει μία ελληνική παροιμία. Αφιερωμένη σε αυτούς που από χθες… σκούζουν, χωρίς λόγο και αιτία. Ίσως γιατί έχουν ανάγκη να… χαϊδέψουν τα αυτιά κάποιων “φίλων” τους.

 

To Top