Τρίτωσε το καλό για την Ντόρτμουντ

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Ντόρτμουντ, η οποία άλωσε την έδρα της Στουτγκάρδης επικρατώντας με 3-2. Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση των «Βεστφαλών», που πλέον αρχίζουν να κοιτάζουν προς… Ευρώπη!

Η Ντόρτμουντ μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο… γκάζι. Ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. «Προειδοποίησε» με τους Καμπλ, Σαχίν και στο 16’ είδε τον διαιτητή να ακυρώνει σωστά ως οφσάιντ γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Στο 25’, όμως, οι Βεστφαλοί πήραν αυτό που άξιζαν. Ρόις και Καγκάβα συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Γκανέζο επιθετικός και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Η Ντόρτμουντ έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά στο 32’ ήρθε η ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων η μπάλα έφτασε στον Νίντερμαϊερ και ο Σαχίν τον «γκρέμισε» με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Κλάιν ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 1-1.

Η Ντόρτμουντ, πάντως, δεν πτοήθηκε και στο 39’ ο Ιλκάι Γκουντογκάν έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με δυνατό σουτ. Το 2-1 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ντόρτμουντ συνέχισε να είναι καλύτερη, είχε τον έλεγχο και επί της ουσίας δεν απειλήθηκε ποτέ από την Στουτγκάρδη που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε!

Αντίθετα οι «Βεστφαλοί» ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ σε πολλές περιπτώσεις και το πέτυχαν στο 89’ με τον Ρόις, o οποίος εκμεταλλεύτηκε τραγικό γύρισμα του Μπάουμγκαρτλ. Το παιχνίδι, βέβαια, έκρυβε και άλλο γκολ, αφού στο 91′ ο Νίντερμαϊερ με κεφαλιά μείωσε σε 3-2 για την ομάδα του.

πηγή:  sdna.gr

To Top