ΜΠΑΣΚΕΤ

Τραγική εμφάνιση και ήττα του Άρη στη λήξη (73-70) από τον Χαρίλαο Τρικούπη

Ο Άρης γνώρισε την ήττα με σκορ 73-70 από τον Χαρίλαο Τρικούπη στη πρεμιέρα της Basket League, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τρίποντο του Γκριν στην λήξη του αγώνα, αλλά είναι – δυστυχώς για τους κίτρινους – απολύτως δίκαιο, διότι η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη είχε τραγική εικόνα με εξαίρεση τον Δημήτρη Φλιώνη.

Ο Άρης έκανε δύο πράγματα σωστά στο πρώτο ημίχρονο και αυτά τον διατήρησαν στον αγώνα και του έδωσαν και το προβάδισμα. Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη “διάβασαν” σωστά το πρέσινγκ που προσπάθησε να παίξει ο Χαρίλαος Τρικούπης με εντολή του Ντίνου Καλαμπάκου και βρήκαν κενούς χώρους για να δημιουργήσουν σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό στον αιφνιδιασμό (7π. στο α’) και ήταν εύστοχοι στις βολές (15/16).

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Καμπερίδη στερείται αθλητικότητας και ταχύτητας, δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει ομοιογένεια για να έχει σωστές αποφάσεις σε παιχνίδι στο μισό γήπεδο και στηρίζεται στην ποιότητα συγκεκριμένων παικτών, σε συγκεκριμένες στιγμές.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισοροπημένο για τις δύο ομάδες. Ο Άρης προηγήθηκε με 11-14 και 13-16, αλλά ο Χαρίλαος Τρικούπης λίγο πριν το φινάλε της περιόδου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 17-16, όμως ο Μιλόσεβιτς με τρίποντο διαμόρφωσε το 17-19.

Οι κίτρινοι με τον Ντραγκίτσεβιτς κορυφαίο στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά 10 πόντων, όταν προηγήθηκαν με 19-29 στο 13’, αλλά πολύ γρήγορα ο Χαρίλαος Τρικούπης αντέδρασε. Ανέβασε την πίεσή του και την ταχύτητά του και η αλλαγή ρυθμού έκανε τον Άρη να έχει κακές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα σερί 14-0! Το 19-29 στο 13’ έγινε 33-29 στο 17’, διάστημα στο οποίο ο Άρης είχε μόνο κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Σταδιακά οι κίτρινοι αντέδρασαν και με βολές πήραν και πάλι το προβάδισμα με 35-40 πριν ο Φέργκιουσον στη λήξη του ημιχρόνου με βολές επίσης μειώσει σε 37-40.

Η τρίτη περίοδος ήταν εξαιρετικά κακή για τον Άρη, που έχασε πλήρως τον προσανατολισμό του σε άμυνα και επίθεση. Πολλά λάθη, πολλές κακές αποφάσεις, κακή οργάνωση είτε από Τσάλμερς, είτε από Φλιώνη, με αποτέλεσμα μετά το 41-48 στο 24’ ο Χαρίλαος Τρικούπης να κυριαρχήσει με πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 15-1 και έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 56-49, ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα.

Οι κίτρινοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και η ομάδα του Μεσολογγίου το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, καθώς προηγήθηκε με +11 (62-51) στο 33’, αναγκάζοντας τον Καμπερίδη να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο Αγρίνιο, ο Χαρίλαος Τρικούπης βρέθηκε στο +12 (66-54) στο 35’, ο Φλιώνης προσπάθησε με προσωπικές ενέργειες να κρατήσει τον Άρη σε επαφή, αλλά οι κίτρινοι ήταν εκτός κλίματος αγώνα και έδειχναν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν δυνάμεις.

Ο αρχηγός του Άρη μείωσε σε 66-59 (36’) αλλά όταν ο Μιλόσεβιτς σε ελεύθερο τρίποντο με όλη του την άνεση έκανε… airball, οι κίτρινοι τι παραπάνω θα μπορούσαν να περιμένουν;

Στα 2:15 πριν το φινάλε και ενώ το σκορ ήταν 68-61 έπεσε για δεύτερη φορά – μετά από το ξείνημα του αγώνα – η τάση του ρεύματος στο κλειστό του Αγρινίου και ακολούθησε διακοπή 10 λεπτών, αλλά ο Άρης πετούσε τις ευκαιρίες που του έδινε ο Χαρίλαος Τρικούπης για να μειώσει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Φλιώνης πάλευε μόνος του, μείωσε με τρίποντο σε 68-64 στα 58’’ και ο Χαρίλαος Τρικούπης έκανε λάθος στα 33’’, μη εκδηλώνοντας επίθεση. Ο Καμπερίδης κάλεσε τάιμ άουτ, γιατί το παιχνίδι ήταν δύο κατοχών και μετά από λάθη των Τσάλμερς και Αγραβάνη η μπάλα έφτασε στον Φλιώνη ο οποίος με νέο τρίποντο (υπό πίεση) μείωσε στον πόντο (68-67) στα 22’’ πριν το τέλος!

Ο Σούλερ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Αγραβάνη (18’’), ο οποίος έχασε τις βολές και κέρδισε νέο φάουλ από τον Αμερικανό. Αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και έγραψε το 70-67 στα 17,7’’ όμως ο Τσάλμερς κέρδισε βολές σε προσπάθεια για τρίποντο στα 14’’ πριν το τέλος. Ο έμπειρος Αμερικανός με 3/3 βολές ισοφάρισε σε 70-70 και ο Καλαμπάκος ζήτησε και πήρε τάιμ άουτ. Η μπάλα έφτασε στον Γκριν και αυτός με τη λήξη σούταρε τρίποντο από την κορυφή και ευστόχησε με ταμπλό για το τελικό 73-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 37-40, 56-49, 73-70. 

To Top