ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία Άρη! «Βούλιαξε» στην Τρίπολη, κάνοντας… δώρο τη νίκη (3-2)

Ο Άρης κατάφερε να το κάνει και αυτό! Κέρδιζε 0-2 στο 14ο λεπτό και τελικώς ηττήθηκε με 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική της Superleague. 

Οι κιτρινόμαυροι για ακόμη ένα παιχνίδι πλήρωσαν την αδράνεια και την ποδοσφαιρική τους… αφέλεια, καθώς δεν κατάφεραν να κρατήσουν το 0-2 το οποίο κατείχαν από το πρώτο τέταρτο του αγώνα χάρη σε γκολ των Μορόν και Σουλεϊμάνοφ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και το πλήρωσε αρχικά με τη φάση του πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι μπήκαν νωθροί, ισοφαρίστηκαν στο 50 με τον Αστέρα να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 61.

Κάποιες υποψίες φάσεων προς το τέλος του αγώνα από τον Άρη δεν έδωσαν κάτι παραπάνω, με τον Αστέρα να διαχειρίζεται το προβάδισμά του με σχετική ευκολία.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΣΑΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος έχοντας να αντιμετωπίσει πρόβλημα τελευταίας ουσιαστικά στιγμής με τον τραυματισμό του Βερτσράτε, επέλεξε ενδεκάδα με τον Σαμόρα μπροστά απο τους δύο αμυντικούς χαφ. Αναλυτικότερα, ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια. Μπροστά τους στα χαφ οι Ζουλ, Πάρντο και Σαμόρα. Στη μία πλευρά της επίθεσης ο Παναγίδης, στην άλλη ο Σουλεϊμάνοφ και στην κορυφή ο Μορόν.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Στο 8ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μορόν. Ο Σαμόρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Χουχούμη με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε φτάνοντας τα 10 γκολ στο Πρωτάθλημα.

0-2 ΜΕ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΦ

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 14ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σουλεϊμάνοφ. Μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Σαμόρα στο ύψος του πέναλτι, ο Ρώσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Άρης οπισθοχώρησε μετά το ημίωρο δίνοντας χώρο και κατοχή στον Αστέρα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κερδίσουν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μοντόγια με τάκλιν μέσα στην περιοχή ανέτρεψε τον Καλτσά. Ο Μιριτέλο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από την άσπρη βούλα μειώνοντας σε 1-2 για τον Αστέρα.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΜΙΡΙΤΕΛΟ

Στο 50 ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2. Ο Μουνάφο έβγαλε τη σέντρα, πρώτη κεφαλιά του Ρεγκίς και εξ επαφής ο Μιριτέλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Το VAR εξέτασε τη φάση, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΟΥΝΑΦΟ

Στο 61 ο Αστέρας ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Ζουγλής έκλεψε την μπάλα από τον Ζουλ, ο οποίος τραυματίστηκε στη φάση,  γύρισε την μπάλα και από κοντά ο Μουνάφο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για τρίτη φορά.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος,  Καρμόνα, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο (90’+1′ Μουνάφο), Γκος (74′ Αλάγκμπε),  Καλτσάς, Ζουγλής (75′ Σίτο), Ρεγκίς (90’+1′ Χριστόπουλος), Μιριτέγιο (83′ Μάντζης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα,  Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (83′ Φεράρι),  Ζουλ (67′ Σαβέριο), Πάρντο (83′ Ρουπ), Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα (53′ Τζούρασεκ), Παναγίδης (46′ Μενέντες),  Μορόν.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Τζιουβάρας, Κομισοπούλου, 4ος Τσαγκαράκης – VAR: Πολυχρόνης, Ψαρρής)

 

To Top