Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκ και οργή στην κοινωνία που ζητά απόδοση ευθυνών (video)

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη από την σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Κατέθεσα αίτηση εξαίρεσης για την ανακρίτρια γιατί έχει σχέση με πρώην υπουργό»
Αρχικά ο δικηγόρος είπε: «Πρέπει να ψάξουμε γιατί κανένας από τους συνηγόρους που βγαίνει δεν λένε τρία πράγματα, πρώτον η ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό της νυν κυβέρνησης. Έχω καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για να μπορεί να υπάρξει η ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαστική διερεύνηση του θέματος».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε ότι οι συγγενείς ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες τις πτυχές.

«Δεν γίνεται όταν υπάρχει έρευνα για πρόσωπα πολιτικά, η συγγενική σχέση της ανακρίτριας δεσμεύει την ανάκριση», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι για να μην υπάρχουν αμφιβολίες θα πρέπει να εξαιρεθεί η κυρία Ανακρίτρια.

«Υπάρχει εισαγγελική λειτουργός η οποία ήταν το 2017 στην υπόθεση στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, αυτή η κυρία έχει οριστεί πάλι, ενώ έχει θέσει στο αρχείο την υπόθεση με τους τρεις νεκρούς».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ντογιάκος έχει δώσει εντολή να ανοίξει ξανά η διερεύνησή του.

Αναφορικά με τον κ. Ντογιάκο, ο δικηγόρος ανέφερε: «Ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών».

Καταγγελία επιβάτη: «Ταξίδευα με το προηγούμενο τρένο – Πηγαίναμε συνέχεια από την γραμμή καθόδου»
Ο επιβάτης που καταγγέλλει πήγαινε από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι το τρένο πήγαινε στην γραμμή καθόδου.

«Στις 9 παρά τέταρτο που ήταν να ξεκινήσει η αμαξοστοιχία, ενώ περιμέναμε στην αποβάθρα 2, δηλαδή στην γραμμή ανόδου, βλέπουμε τον προαστιακό να μπαίνει από την γραμμή 1, δηλαδή στο ρεύμα καθόδου. Μέχρι την Λεπτοκαρυά, όπου κατέβηκα, πηγαίναμε στο ρεύμα καθόδου », περιέγραψε ο επιβάτης.

To Top