Τραγωδία στην Ινδονησία: Αγνοούνται 154 άνθρωποι, τουλάχιστον 429 οι νεκροί

Τουλάχιστον 429 οι νεκροί ενώ 154 άνθρωποι αγνοούνται και περισσότεροι από 1.400 έχουν τραυματιστεί μετά το φονικό τσουνάμι του Σαββάτου στην Ινδονησία.

Ινδονήσιοι διασώστες χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους προκειμένου να βρουν επιζώντες κατά μήκος της κατεστραμμένης δυτικής ακτής της Ιάβας την οποία έπληξε τσουνάμι με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 429 ανθρώπων.

Πυκνά σύννεφα στάχτης εξακολουθούν να αναδύονται από το Ανάκ Κρακατόα, ένα ηφαιστειακό νησί όπου ένας κρατήρας αποκολλήθηκε εν μέσω πλημμυρίδας το Σάββατο δημιουργώντας τεράστια κύματα που έσπαγαν στην ακτή και από τις δύο πλευρές του Στενού του Σοντ ανάμεσα στα νησιά Σουμάτρα και Ιάβα.

Τουλάχιστον 154 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο, με την προειδοποίηση για πλημμυρίδα να επεκτείνεται.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η περιοχή των ερευνών μπορεί να επεκταθεί περισσότερο προς τον νότο, έπειτα από την ανακάλυψη πτωμάτων που ξεβράστηκαν από τα κύματα. «Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες οι οποίες νομίζαμε προηγουμένως ότι δεν είχαν επηρεαστεί» δήλωσε ο Γιουσούφ Λατίφ, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. «Αλλά τώρα φθάνουμε σε πιο απομακρυσμένες περιοχές… και πράγματι υπάρχουν πολλά θύματα εκεί», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως χρειάστηκαν μόλις 24 λεπτά μετά την κατολίσθηση προκειμένου τα κύματα να πλήξουν την ξηρά και δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για τους κατοίκους της ακτής.

To Top