Τραγωδία στη Βέροια, “αυτοκτόνησε” ο Άρης, οδυνηρή ήττα με 3-1!

Ο Άρης υπέστη οδυνηρή ήττα στη Βέροια. Έχασε με σκορ 3-1, παρότι προηγήθηκε στο 49′ με γκολ του Αγγελούδη. Για άλλον έναν αγώνα οι κίτρινοι χάνουν βαθμούς γιατί έχουν τραγική αμυντική λειτουργία, γιατί έχουν έναν διαιτητή που παίζει “κόντρα” και γιατί δεν έχουν την τύχη με το μέρος τους. Το πρώτο γκολ της Βέροιας μπήκε από… καραμπόλα, το δεύτερο με κόντρα… Πλέον οι κίτρινοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί χρειάζονται δύο παιχνίδια για να φύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ απομένουν έξι ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Πολύ νευρικό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Άρη δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου, κυρίως γιατί δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει ο Ανδρέας Τάτος. Ο Έλληνας μέσος έκανε το χειρότερό του ημίχρονο με τη φανέλα του Άρη, με λανθασμένες επιλογές και ανούσια κατοχή της μπάλας περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Οι κίτρινοι δεν είχαν ανάπτυξη ούτε από τα άκρα, γιατί ο Γιαννιώτας δεν μπόρεσε να κερδίσει τις ένας εναντίον ενός μονομαχίες

Η Βέροια είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ, αλλά βρήκε απέναντι της έναν εξαιρετικό Διούδη, κορυφαίο του Άρη στο πρώτο μέρος. Ο 20χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ του Ολαϊτάν στο 17′, έκανε διπλή απόκρουση στο 18′ σε σουτ του Κόστλι και προβολή του Μπάρμπα μετά από κόρνερ της Βέροιας και είδε τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 38′ όταν “κοιμήθηκε” η άμυνά του και ο Μπάργκαν σούταρε στην κίνηση με το αριστερό.

Η αναγκαστική αλλαγή του Άρη στο 27′ όταν ο Ψυχογιός αποχώρησε με θλάση, άλλαξε τα πλάνα του Μιχαλήτσου, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός. Ο Αγγελούδης πέρασε στο παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης, ο Διαμαντάκος πήγε αριστερά και ο Καζναφέρης γύρισε δεξί μπακ. Στο 32′ ο Παπαστεριανός σούταρε μόνος του μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά έξω, ενώ στο 39′ η κεφαλιά του Πουλίδο από κόρνερ του Γιαννιώτα κατέληξε στα χέρια του Λόπεθ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι κίτρινοι και δικαίως, γιατί ο Παππάς δεν απέβαλλε τον Γεωργιάδη σε δολοφονικό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα…

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Άρης άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό γκολ του Νίκου Αγγελούδη, που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα σε σουτ του Παπαστεριανού και πλάσαρε ιδανικά τον Λόπεθ!

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Άρης δεν έκανε απολύτως τίποτα από το κέντρο και μπροστά… Η Βέροια εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Άρη με τα σφυρίγματα του εκνευριστικού Παππά, ο οποίος συνεχώς έδινε “στημένες” φάσεις γύρω από την περιοχή των κίτρινων.

Στο 65′ ο Καλτσάς τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στον αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη έκανε ένα απλό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Πουλίδο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη! Το 1-1 έγινε για την Βέροια με τυχερό τρόπο, αλλά αφού πρώτα οι κίτρινοι έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους…

Στο 81′ ο Παππάς για ψύλλου πήδημα διέκοψε τον αγώνα, γιατί είδε 2-3 οπαδούς του Άρη πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες. Μόνος του προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Στο 83′ μπήκε στα αποδυτήρια, βγήκε περίπου μετά από 5 λεπτά και στο 92′ ο Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε άλλη μια σύγχυση στην άμυνα του Άρη. Η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο γιατί απέκρουσε ο Διούδης, όμως ο ίδιος παίκτης πήρε το “ριμπάουντ” και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολαϊτάν βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή και έκανε το 3-1… Τα πάντα είχαν τελειώσει… Ο Παππάς μπήκε ξανά στα αποδυτήρια και περίπου 10 λεπτά αργότερα, αφού το γήπεδο είχε σχεδόν αδειάσει, έβγαλε τις δύο ομάδες και σφύριξε λήξη.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Γεωργιάδης (90’+5′ Μπερτέν), Καλογέρης, Ολαϊτάν, Πέρεθ, Μπάργκαν (61′ Καλτσάς), Κόστλι.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός (27′ Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Τάτος (90′ Τριανταφυλλάκος), Διαμαντάκος (80′ Τσουκάνης).

To Top