Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη! Ένας νεκρός, δυο βαριά τραυματίες από την φωτιά στο Παπανικολάου (video)

Ολοσχερώς καταστράφηκε από την πυρκαγιά η Β´ Πνευμονολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Από το συμβάν έχασε τη ζωή του ένα άτομο, ενώ άλλοι δύο είναι βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η πυρκαγιά πιθανότατα εκδηλώθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής στη συγκεκριμένη πτέρυγα, στην οποία υπάρχουν αρκετά εύφλεκτα υλικά, καθώς παρέχεται οξυγόνο σε ασθενείς με covid.

Το άτομο που εντοπίστηκε απανθρακωμένο πιθανότατα είναι το ίδιο που άναψε το τσιγάρο, ενώ αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι υπάρχουν ακόμη δύο βαριά τραυματίες με πολλαπλά εγκαύματα, ενώ ακόμη τέσσερις νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονταν 22 ασθενείς, ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν 45 ασθενείς σε άλλες κλινικές της Θεσσαλονίκης.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα μεταφέρει ο κ. Χλωρός αφού όπως είπε στο ThessToday.gr ο θάλαμος από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά έχει καταστραφεί παντελώς.

«Η κλινική είναι γεμάτη από καπνούς και νερά. Δυστυχώς χάσαμε έναν άνθρωπο. Έχουν μείνει μόνο αποκαΐδια, μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή», ανέφερε αρχικά ο κος Χλωρός.

Όσον αφορά τον ασθενή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο διευθυντής της covid κλινικής εξηγεί ότι «τον βοήθησαν να σωθεί οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Εγώ είχα αποκλειστεί στο γραφείο, ήταν αδύνατον να βγω και να βοηθήσω δυστυχώς».

«Έβαλα πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός»

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του κ. Χλωρού για τις εφιαλτικές στιγμές μετά το συμβάν. «Για να προστατεύσω τον εαυτό μου στο γραφείο μου χρειάστηκε να βάλω πανιά στις χαραμάδες για να μην μπει ο καπνός μέσα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Ήμουν τυχερός που σώθηκα», δήλωσε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι ασθενείς και οι νοσηλευτές σίγουρα θα έχουν κάποια προβλήματα λόγω βλάβης στους πνεύμονες», ενώ πρόσθεσε ότι «η πτέρυγα σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει.

Πηγή: thesstoday.gr

To Top