Τραγωδία στο Μάτι: Έκθεση – κόλαφος από τον πραγματογνώμονα των οικογενειών

Τετρακόσιες σελίδες είναι η έκταση της νέας έκθεσης του τεχνικού συμβούλου –πραγματογνώμονα, πολλών οικογενειών από την τραγωδία στο Μάτι. Η έκθεση αυτή του κυρίου Ανδριανού Κουρμπάτση, πρώην υπαρχηγού του πυροσβεστικού σώματος παραδίδεται τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή.

Οι δορυφόροι τα τηλεματικά δεδομένα του συστήματος engage που δείχνει τα στίγματα των οχημάτων που κινούνταν φαίνεται να αναδεικνύει και άλλες ευθύνες των αξιωμαστικών του πυροσβεστικού σώματος που δεν έιχαν κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτοι.

Χαρακτηριστικά 3 παραδείγματα:

Αξιωματικός της περιοχής που είχε στην αρμοδιότητα του Καλλιτεχνούπολη, Βουτσά, Κόκκινο λιμανάκι, Ραφήνα ακόμα και Μάτι, φαίνεται να κοίταζε την πυρκαγιά και να απομακρυνόταν από αυτήν όταν πλησίαζε.
Άλλος αξιωματικός είχε ειδοποιηθεί να μετακινηθεί από τις 17.00 το απόγευμα εκείνης της μαύρης Δευτέρας από Κινέτα προς το Μάτι και έφτασε τελικά στην περιοχή 21.30 ενώ το φαινόμενο είχε λήξει.
Τρίτος αξιωματικός, πάλι αρμόδιος για την περιοχή βλέπει την φωτιά, την αποφεύγει και εκείνος βρίσκεται κάπου στην Ραφήνα δεν έχει πυροσβεστικά οχήματα να συντονίσει.
Ωστόσο, και οι τρεις στις τελευταίες κρίσεις προήχθησαν.

Πηγή: Skai.gr

To Top