Τραγωδία στο Μονπελιέ με 14χρονο νεκρό – Επεισόδια μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι πανηγυρισμοί των Γάλλων φιλάθλων στην πόλη Μονπελιέ, μετά την πρόκριση των «τρικολόρ» στον τελικό του Μουντιάλ 2022, καθώς ένας 14χρονος έφηβος, ο οποίος βρισκόταν κοντά στις γραμμές του τραμ, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν διερχόμενο όχημα τον παρέσυρε, στην γειτονιά Παγιάντ. Ο νεαρός, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των ιατρών, υπέκυψε στα τραύματα του, όπως ανακοίνωσε σχετικά, ο νομάρχης του Ερό, Ιγκ Μουτού.

Ο οδηγός του οχήματος, τράπηκε σε φυγή και το εγκατέλειψε στην κοντινή γειτονιά, Μοσόν, όπου εντοπίσθηκε από τις Αρχές της πόλης και κατασχέθηκε, όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, ενώ διευκρινίζεται πως «ο οδηγός αναζητείται και η έρευνα προχωρά με ταχείς ρυθμούς, υπό τις οδηγίες της εισαγγελίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού Τύπου, τα πρώτα στοιχεία αυτής της έρευνας αποκαλύπτουν ότι ο οδηγός αναγκάσθηκε να σταματήσει λόγω της κυκλοφορίας κι ένας πεζός άρπαξε την σημαία που υπήρχε στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός επανεκκίνησε απότομα, με αποτέλεσμα να κτυπήσει αρκετούς πεζούς και έπεσε πάνω στο νεαρό αγόρι. Στο Twitter, η βουλευτής της περιοχής, Ναταλί Οζιόλ, εξέφρασε την λύπη της «που αυτό το αθλητικό γεγονός κατέληξε σε απόλυτη τραγωδία».

Λίγο πριν το τέλος του ημιτελικού με το Μαρόκο (2-0), ξέσπασαν συγκρούσεις στην «Πλατεία της Κωμωδίας», στο κέντρο της πόλης, αλλά η επέμβαση της αστυνομίας, αποκατέστησε την ηρεμία στην περιοχή.

Στην υπόλοιπη περιοχή, η βραδιά κύλησε χωρίς προβλήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Παρίσι, έγιναν 167 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 145 στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκτός Παρισίων, κατεγράφησαν 95 συλλήψεις, εκ των οποίων 87 μετετράπησαν σε συλλήψεις, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Τέλος, επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης, στην Γκρενόμπλ, στην Λιόν, στην Νίκαια και στο Μπορντό.

To Top