ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραπεζικούς λογαριασμούς τριών μελών της ΕΠΟ άνοιξε το ΣΔΟΕ!

Συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις στοιχείων της δικογραφίας για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας» του ποδοσφαίρου, για την οποία 23 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ ανάμεσα στα οποία ο νυν πρόεδρος και τρεις πρώην πρόεδροί της, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία επειδή με πράξεις ή παραλείψεις τους, προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της ομοσπονδίας ύψους 23 εκατ. ευρώ πλέον φόρων.

Μετά το κατηγορητήριο του Ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη και μέρος καταθέσεων του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή και του σημερινού πρόεδρου, Γ. Γκιρτζίκη, το σάιτ Soccerplus φέρνει στην δημοσιότητα έκθεση του ΣΔΟΕ για την συγκεκριμένη υπόθεση από την οποία προκύπτει ότι κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας το 2014 υπήρξε αίτημα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών τριών μελών της ΕΠΟ. Πρόκειται για δύο προέδρους της ομοσπονδίας και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της με τη σημερινή σύνθεση.

Επίσης από την έκθεση του ΣΔΟΕ προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ότι η ΕΠΟ εγγυούνταν πως ετησίως θα διεξάγονται τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Η εγγύηση αυτή είχε την έννοια ότι αν διεξαχθούν λιγότερες από 250.000 τακτικές μετρήσεις ετησίως, η ΕΠΟ θα καταβάλει αμοιβή ως εάν είχαν διεξαχθεί 250.000 μετρήσεις. Με άλλα λόγια η ΕΠΟ πλήρωνε την εταιρία ως εάν να έκανε 250.000 μετρήσεις ετησίως, τις οποίες δεν έκανε!

Η ΕΠΟ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έλαβε επιχορήγηση από την  UEFA το ποσό του ενός εκατ. ευρώ.

Η ΕΠΟ, Ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση, στο διάστημα 2006-2011, έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει 1,5 εκατ. μετρήσεις, όπως διαπιστώθηκε πραγματοποιήσε μόνο 15.530 μετρήσεις.

Στον μειοδοτικό διαγωνισμό ανάληψης του έργου της “κάρτας υγείας” δεν συμμετείχε δεύτερη εταιρία ενώ εκείνη που συμμετείχε παρουσίαζε τεράστιες ζημίες στα οικονομικά της αποτελέσματα στις χρήσεις από το 2001 ως το 2004.

Το συμπέρασμα της έκθεσης του ΣΔΟΕ είνε ότι «η ΕΠΟ κατέβαλε τεράστια ποσά στις αντισυμβαλλόμενες εταιρίες χωρίς να έχουν προσφερθεί οι ανάλογες υπηρεσίες εκ μέρους των εταιριών αυτών με δική της υπαιτιότητα αφού δεν είχε εγγυηθεί την πραγματοποίηση τουλάχιστον 250.000 ιατρικών εξετάσεων κατ΄ έτος σε ερασιτέχνες αθλητές των Ενώσεων ανά νομό της χώρας εκδίδοντας ταυτόχρονα την σχετική κάρτα υγείας του αθλητού».

To Top