ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τραυματισμοί, ατυχίες και… CAS «χτύπησαν» τον Άρη στην προετοιμασία

Ακόμα ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι ζει φέτος ο Άρης, με τους ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεπεράσουν όσα εμπόδια εμφανίζονται.

Εν αρχή ην το… CAS. To ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο μεταχρονολόγησε δύο φορές την υπόθεση «Ντουρμισάι» για τον Άρη και από τις 15 Μαΐου, όπου θα γινόταν γνωστό αν η ομάδα θα μπορούσε να κάνει κανονικά μεταγραφές, πήγε αυτή την ημερομηνία το αργότερο ως τις 15 Ιουλίου.

Αυτό, όπως ήταν επόμενο δημιούργησε καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, με αποτέλεσμα η ενίσχυση με Χαΐροβιτς και Ντένις να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και να χαθούν αρκετές ημέρες στην προετοιμασία για αυτούς τους παίκτες.

Εν συνεχεία ήταν και τα αγωνιστικά προβλήματα που ανέκυπταν, είτε με τραυματισμούς είτε με ατυχίες βασικών παικτών. Εφτά παίκτες παρουσίασαν προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) τραυματισμών ή υγείας, με τον Άκη Μάντζιο να μην μπορεί να έχει στη διάθεσή του από την αρχή όσους παίκτες θα ήθελε και υπολόγιζε, ενώ να σημειωθεί και η απόφαση αποδέσμευσης των Μπουσέ, Κάτσε, Μπαγκαλιάνη και Μπακούτση.

Δείτε αναλυτικά τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους «κιτρινόμαυρους» το τελευταίο δίμηνο:

Τζέιμς Τζέγκο: Τραυματίστηκε στις 5 Μαΐου (κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο) σε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, υπεβλήθη σε χειρουργείο και έμεινε εκτός για περίπου 1,5 μήνα.

Λίντσεϊ Ροζ: Επέστρεψε τραυματίας από τη Γαλλία (θλάση), μη συμμετέχοντας στο ομαδικό πρόγραμμα, έως ότου πήρε μεταγραφή σ τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Λούκας Σάσα: Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής του από τη Βραζιλία στην Ελλάδα, βγήκε θετικός σε έλεγχο Covid-19, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια και να μείνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Λερίν Ντουάρτε: Τραυματίστηκε (θλάση) στα 3-5 Πηγάδια, χάνοντας όλο το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του Άρη στην Αυστρία.

Κώστας Μήτρογλου: Διεγνώσθη με πυελονεφρίτιδα λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Αυστρία και έμεινε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του, ενώ πιθανότατα δεν προλαβαίνει το πρώτο ματς με την Αστάνα.

Ιζέτ Χαΐροβιτς-Ντένις Σέζαρ: Μπήκαν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, με τον Βόσνιο να βρίσκεται με την ομάδα από την πρώτη μέρα επί αυστριακού εδάφους.

Ντάνιελ Σούντγκρεν- Χουλιάν Κουέστα: Μικροενοχλήσεις τους κράτησαν εκτός του δεύτερου φιλικού αγώνα του Άρη, αλλά και του προγράμματος προπόνησης της ομάδας.

To Top