ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τραυματισμός Σανικίτζε: Το… 1% της υπομονής μέχρι την επιστροφή στην δράση

Συμπληρώθηκαν πέντε μήνες από τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε και ο Δημήτρης Πρίφτης αποκάλυψε προχθές ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι ο Γεωργιανός να μην προλάβει να βοηθήσει φέτος.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ο γιατρός του Άρη, Νίκος Κουκουλιάς είχε ξεκαθαρίσει ότι το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας του Σανικίτζε από την ολική ρήξη της επιγονατίδας στο δεξί πόδι θα ήταν από 6 έως 10 μήνες.

Η πορεία αποθεραπείας του παίκτη πηγαίνει εξαιρετικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει πιο γρήγορα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αθλητών που έχουν υποστεί τον ίδιο τραυματισμό το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι οι μήνες της αποθεραπείας, αλλά η επανένταξη στην αγωνιστική δράση.

Μπορεί η αποθεραπεία να ολοκληρώνεται με τις καλύτερες συνθήκες, όμως εκείνο το χρονικό σημείο που θα μπορέσει ο αθλητής να πατήσει και πάλι παρκέ, εκείνο το… 1% που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Και σε εκείνο το σημείο δεν χρειάζονται μόνο καλές ασκήσεις ή θεραπείες, αλλά πολύ μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη ο αθλητής.

Ο Σανικίτζε κοντεύει σε αυτό το… 1% για την επιστροφή του, αλλά χρονικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει να θέσει εαυτόν στην διάθεση της ομάδας την φετινή χρονιά και σε καμία περίπτωση δεν θα πιεστεί από την ομάδα για να το κάνει.

To Top