Τρεις οι λόγοι που δίνουν αισιοδοξία, ότι ο Άρης… “γυρίζει”!

Η φετινή πορεία του ποδοσφαιρικού Άρη ήταν μέχρι τώρα κάτι που κανείς δεν είχε φανταστεί. Μετά την τραυματική εμπειρία της προηγούμενης σεζόν, όλα έδειχναν πως τα πράγματα θα βελτιωθούν, τουλάχιστον σ΄ ένα ικανοποιητικό βαθμό.

Δυστυχώς για όλους μας, η απτή πραγματικότητα όχι μόνο διαψεύδει τις προσδοκίες, αλλά δημιουργεί και μεγάλο προβληματισμό, ικανό να διαταράξει (εφόσον συνεχίζουν να μην έρχονται οι βαθμοί) τις ισορροπίες μέσα στην ΠΑΕ.

Επειδή ενός «κακού μύρια έπονται», οι απόψεις του κόσμου είναι δικαιολογημένες μόνο από το γεγονός ό,τι ο Άρης βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αγνοώντας το τι θα πει νίκη.

Υπό το βάρος της πίεσης που ασκείται σε μια ομάδα με την οντότητα του Άρη, οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες, αλλά ας δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος.

Χωρίς να θέλουμε να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός, ούτε να κρύψουμε τίποτα …κάτω από το χαλί, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβουν όλοι υπ΄ όψιν τους.

1. Η ομάδα βελτιώθηκε αισθητά στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Με Λεβαδειακό, Ξάνθη και Παναιτωλικό, δικαιούνταν τουλάχιστον δυο νίκες. Μάλιστα, ανέβασε αισθητά την απόδοσή της κι αυτό φαίνεται από τις 51 τελικές προσπάθειες στα συγκεκριμένα παιχνίδια.

2. Έχει αλλάξει άρδην το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Είναι γεγονός πως υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και συνεργασία μεταξύ όλων των συντελεστών. Οι αντιπαραθέσεις που υπήρξαν στη διάρκεια της παρουσίας της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, έχουν παρέλθει.

3.  Η ομάδα που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες διαφέρει κατά το ήμισυ με αυτήν των φιλικών και των πρώτων αγωνιστικών. Η έλευση του Τάτου άλλαξε τον τρόπο ανάπτυξης. Αυτό δηλαδή που δουλεύτηκε το καλοκαίρι. Άργησαν να ενσωματωθούν, άρα και να εγκλιματιστούν παίκτες όπως ο Ιμπέχ, ο Τσουμάνης και ο Τάτος. Κάποιοι κέρδισαν θέσεις, (βλέπε Έλσνερ) άλλοι επέστρεψαν από τραυματισμό και τιμωρία, Ψυχογιός, Αγκάνθο. Κάποιοι που ξεκίνησαν βασικοί, δεν έχουν για την ώρα θέση στην 11άδα, Κύργιας, Μανιάς. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύπλοκο σκηνικό από πλευρά  διαχείρισης.

Τα παραπάνω αποτελούν ίσως λόγους αισιοδοξίας. Πως η ομάδα αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει ρυθμό. Ουσιαστικά χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την λανθασμένη όπως αποδείχτηκε επιλογή τεχνικής ηγεσίας. Αυτό έχει στοιχήσει και με το παραπάνω. Για τον Άρη, ουσιαστικά τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα.

 

To Top