Τρεις πρωθυπουργοί στο τουρνουά 3Χ3 των Ολυμπιακών Αγώνων

Το 3×3 Basketball είναι ένα από τα νέα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων και η επίσκεψη των ηγετών τριών διαφορετικών κρατών, ήταν πολύ σημαντικό καλωσόρισμα στον κόσμο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Οι πολιτικοί ηγέτες που επισκέφθηκαν το venue του 3×3 και είχαν συνομιλία με τον γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, ήταν:

Εμανουέλ Μακρόν (Πρόεδρος Γαλλίας)

“Ηταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά το 3×3 και πρέπει να πω ότι είναι φανταστικό. Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα από πλευράς αθλητικότητας. Είναι 10 λεπτά όπου οι ομάδες παίζουν χωρίς σταματημό και με πολύ έντονη αυτοδιαχείριση. Είναι εκπληκτικό”.

Αντρέι Ντούντα (Πρόεδρος Πολωνίας)

Ο πρόεδρος της Πολωνίας επισκέφθηκε το πρωί το venue του 3×3, παρακολουθώντας τον αγώνα Πολωνία-Λετονία και του άρεσε τόσο πολύ που το απόγευμα επέστρεψε για να δει την ομάδα της χώρας του να κερδίζει σε έναν δραματικό αγώνα, της Ιαπωνία.

Λουβσαναμσράιν Ογιούν – Ερντέν (Πρόεδρος Μογγολίας)

Για πρώτη φορά στην ιστορίας της, η Μογγολία εκπροσωπείται σε Ολυμπιακούς Αγώνες με μία Εθνική ομάδα. Μέχρι την έναρξη του τουρνουά 3×3 η ασιατική χώρα, εκπροσωπείτο μονίμως σε ατομικά αθλήματα.

To Top