Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα που φέρεται να είχαν στην κατοχή τους χρυσό δαχτυλίδι, που είχε κλαπεί από το παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι τρεις διαπραγματεύονταν την πώλησή του δαχτυλιδιού έναντι 300.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν εντοπίσει και άλλα αντικείμενα, που οι ληστές τα είχαν θάψει σε λόφο στην περιοχή Κοσκινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα αρχαία αντικείμενα.

Η ληστεία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδος, με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτησή του ο τότε υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Δύο άνδρες είχαν εισβάλλει στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν.

Οι δράστες ζήτησαν από τη μοναδική (!) φύλακα να τους πει πού φυλάσσονταν τα χρυσά στεφάνια.

Όταν τους είπε ότι στο μουσείο δεν φυλάσσονται τέτοια αντικείμενα, έσπασαν προθήκες του μουσείου και αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι. Συνολικά οι ληστές έκλεψαν περίπου 65 αντικείμενα.

Το περιστατικό είχε ανοίξει το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, συζήτηση που φυσικά ξεχάστηκε λίγες μέρες μετά.

To Top