ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρελό πάρτι Ευρώπης του Άρη με “επτάρα” (7-2) και… μπαλάρα!

Ο Άρης… τρέλανε τον κόσμο του, “σκόρπισε” στο φινάλε της σεζόν την Ξάνθη με επτά γκολ (7-2) και έστησε ένα τρελό πάρτι… Ευρώπης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς το νέο ραντεβού δίνεται πλέον για τα προκριματικά του Europa League τον Ιούλιο. Από δύο γκολ Ματέο και Ντιγκινί, ένα ο Γιουνές (με δύο ασίστ), ένα ο Κόρχουτ κι ένα ο Σιώπης με πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, γνωρίζοντας την αποθέωση κρεμασμένος στα κάγκελα της θύρας 3!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-2-3-1 ο Σάββας Παντελίδης. Ο Κουέστα στο τέρμα, αριστερά ο Κόρχουτ, δεξιά ο Τζανακάκης, με τους Δεληζήση-Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Ματίγια και Σιώπης στα χαφ, με τους Ματέο και Φετφατζίδη στα άκρα. Στην κορυφή ο Γιουνές, με τον Ντιγκινί πίσω του.

Με 4-2-3-1 και η Ξάνθη. Στο τέρμα ο Ζίβκοβιτς, Αριστερά ο Σιλά, δεξιά ο Μπαξεβανίδης. Ντιρεστάμ και Ντινίς στα στόπερ, με τους Κοβάσεβιτς-Θυμιάνη στα χαφ. Τζουρίτσκοβιτς και Ουίλιαμ στα άκρα, δεκάρι ο Μπαριέντος με τον Κάστρο στην κορυφή.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Με… φόρα από την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα του “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης ξεκίνησε επιβάλλοντας τον ρυθμό του στον αγώνα από την αρχή. Στο 4΄ο Ματέο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ήταν σε θέση οφ σάιντ. Από κανονική θέση αυτή τη φορά στο 9΄ο Αργεντινός, έστειλε εκ νέου την μπάλα στο δοκάρι της Ξάνθης, μετά από πάσα του Γιουνές από τα αριστερά, με το γύρισμα του Φετφατζίδη στην συνέχεια της φάσης να μην βρίσκει συμπαίκτη του. Στο επόμενο λεπτό (10΄), ο Γιουνές δοκίμασε το αριστερό του πόδι, όμως ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ… 0-1

Κόντρα στη ροή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο ο ρέφερι Τάσης υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Μπαριέντος από μαρκάρισμα του Ροζ. Ο Κάστρο ευστόχησε από την “άσπρη βούλα” στο 15΄και άνοιξε το σκορ (0-1) για την ομάδα του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει την ισοφάριση, όμως ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Φετφατζίδη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 17΄σημάδεψε την αριστερή γωνία της εστίας της Ξάνθης. Στο 21΄ο Ντιγκινί πήρε την μπάλα από την ωραία πάσα του Σιώπη, έκανε την προσποίηση, σούταρε με φάλτσο, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ, σε νέα σημαντική ευκαιρία του Άρη! Σουτ του Ματέο από πλάγια θέση στο 22΄, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της Ξάνθης.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΕΛΕ… ΣΙΩΠΗ, Ο ΓΙΟΥΝΕΣ ΣΚΟΡΑΡΕ!

Στο 26΄ο Ματέο “μπούκαρε” στην μικρή περιοχή της Ξάνθης και κέρδισε το πέναλτι! Όλο το γήπεδο ζητούσε να το εκτελέσει ο Σιώπης, με τον Ντιγκινί να του παραχωρεί τη θέση του. Ο Έλληνας διεθνής μέσος του Άρη νικήθηκε από την “άσπρη βούλα”, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης!

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Στο 32΄ ο Ντιγκινί εκτελεί ωραίο φάουλ, με τον Ζίβκοβιτς να παραχωρεί το κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης (33΄), ο Ματίγια χτύπησε το κόρνερ, ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Ματέο να μπάινει στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα για την ολική ανατροπή του Άρη (2-1)! Ένα σουτ του Τζανακάκη, συρτό, δεν βρήκε εστία για πολύ λίγο στο 34΄. Στο 45΄ο Φετφατζίδης ανατράπηκε ξεκάθαρα από τον Σιλά, με τον Τάση να “κλείνει” τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Άρη!

ΝΩΘΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ (2-2)

Δύο φορές “πάτησε” την περιοχή του Άρη η Ξάνθη και στις δύο σκόραρε. Ο Ντουρίτσκοβιτς μόνος του στην μεγάλη περιοχή με σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 2-2.

Φοβερή ενέργεια του Μαρτίνες, στο 61΄, πέρασε τρεις παίκτες, με τα πόδια απομάκρυνε ο Ζίβκοβιτς, σε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία του Άρη στο ματς.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΓΙΟΥΝΕΣ!

Η είσοδος του Μαρτίνες στον αγώνα, βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του Άρη μεσοεπιθετικά, καθώς οι “κιτρινόμαυροι δεν ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 69΄ο Γιουνές κρατήθηκε όρθιος, κέρδισε την μπάλα, γύρισε στον Ντιγκινί που πέτυχε το 3-2! Στο 73΄ σε φάση… καρμπόν, ο Γιουνές και πάλι γύρισε παράλληλα και ο Κόρχουτ στην πορεία της μπάλας, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Άρη, 4-2! Ο Τυνήσιος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ!

Ο Άρης δεν έριξε τους ρυθμούς του, έκανε… πλάκα απέναντι στην Ξάνθη, με τον Ντιγκινί στο 79΄να πετυχαίνει το 5-2 με πλασέ, μετά από ωραία ασίστ του Ματίγια. Ο Άρης ήταν ασταμάτητος και στο 82΄ο Ματέο, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Ντιγκινό, έστειλε την μπάλα για 6η φορά στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, 6-2! Στο 93΄ο Σιώπης αυτή τη φορά ήταν εύστοχος, εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στο τέλος, πέτυχε το τελικό 7-2, γνωρίζοντας την αποθέωση, κρεμασμένος στα κάγκελα της θύρας 3!

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης):Κουέστα, Τζανακάκης (58΄Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο, Φετφατζίδης (58΄Μαρτίνες), Γιουνές (75΄Τόνσο), Ντιγκινί

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Μπαριέντος, Κοβάτσεβιτς (84΄Φασίδης), Ντιρεστάμ, Σιλά, Θυμιάνης (64΄Ντε Λούκας), Ουίλιαμ (71΄Καμαρά)

Διαιτητής: Τάσης (Ήπειρος)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών) – Πάγκαλος (Λασιθίου)

Τέταρτος: Κουμπαράκης (Θράκης)

To Top