ΜΠΑΣΚΕΤ

Τροποποίηση «ανάσα» των ποινών για τη Basket League – Τι αλλάζει για Άρη, Κολοσσό και Απόλλωνα

Ενα μείζον πρόβλημα εν όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος της Basket League φαίνεται να βρίσκεται κοντά όχι ακριβώς στη λύση του, αλλά στην εξομάλυνσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα του ΕΣΑΚΕ προς την Πολιτεία για τροποποίηση των ποινών που προβλέπονται για τις ομάδες στις οποίες δε χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής η ΕΕΑ, πρόκειται να γίνει δεκτό.

Ο νόμος όπως ισχύει σήμερα, προβλέπει για τέτοιες ομάδες ποινές αφαίρεσης βαθμών από πέντε μέχρι δέκα! Σήμερα δηλαδή, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και αναθεώρηση της τύχης τους από επανεξέταση φακέλων, ο Κολοσσός, ο Άρης και ο Απόλλωνας Πάτρας στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα με μείον πέντε.

Το αίτημα του ΕΣΑΚΕ στηρίχτηκε, λογικά, στον διαφορετικό τρόπο βαθμολόγησης του αθλήματος. Με απλά λόγια, μια ομάδα μπάσκετ που θα μπει με μείον πέντε σε πρωτάθλημα 24 αγωνιστικών ουσιαστικά… δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο το μείον έξι είναι δυο νίκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η κλιμάκωση των ποινών, ποια θα επιφέρει δηλαδή ποια ποινή και όχι να υπάρχει ασάφεια και κατόπιν αυτού θα ανακοινωθεί και η τροποποίηση. Οι ποινές λογικά θα είναι από μείον ένα μέχρι μείον πέντε βαθμούς. Με έναν να αφαιρείται για αμέλεια του τύπου παρέλευση ημερομηνίας και τουλάχιστον τρεις για οικονομικά ζητήματα και κενά.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν ακόμα και δύο ομάδες που δε γνωρίζουν την ετυμηγορία της ΕΕΑ για τους φακέλους τους, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Στον ΕΣΑΚΕ περιμένουν με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση της τροποποίησης και αν αυτή επαληθευτεί, θα γίνουν γνωστές και με λεπτομέρειες οι νέες προβλέψεις για κάθε παράπτωμα που θα εντοπίζεται.

Πηγή: Basketa.gr

To Top