Τσάμης: “Όποιος με θέλει περισσότερο και με καλύπτει οικονομικά…”

Ο Άγγελος Τσάμης θα επιλέξει την ομάδα εκείνη που θα συνδυάζει την καλύτερη οικονομικά πρόταση και τους στόχους που θα βάλει για την επόμενη χρονιά. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε και για το ενδιαφέρον του Άρη, αλλά και του Πανιωνίου προς το πρόσωπό του.

Η συνέντευξη του Άγγελου Τσάμη στην εφημερίδα “Πράσινη”:

Θεωρείς τον εαυτό σου ριγμένο στο οικονομικό με βάση την απόδοσή σου;

«Αρκετές φορές έχω αισθανθεί ριγμένος. Ακόμη-ακόμη από την εποχή που αγωνιζόμουν στην Ολυμπιάδα Πατρών και δεν μπορούσα να φύγω και να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο παρότι με ζητούσαν αρκετές ομάδες. Αν όμως αυτό αρχίσω και το σκέφτομαι συνέχεια θα το βάλω μέσα μου και θα χάσω την δίψα και την λαχτάρα να γίνομαι καλύτερος. Θα ξενερώσω. Θα απογοητευτώ και θα τελειώσω άδοξα την καριέρα μου και αυτό δεν το θέλω σε καμία περίπτωση. Εξάλλου δεν θα γίνουμε όλοι εκατομμυριούχοι από το μπάσκετ. Το ταξίδι και η πορεία πιστεύω ότι έχουν μεγάλη σημασία για έναν αθλητή».

Το αντιμετωπίζεις ψύχραιμα βλέπω…

«Δεν πρόκειται να σκύψω το κεφάλι ποτέ και για κανέναν λόγο… Ότι έχω καταφέρει το πέτυχα με σκληρή δουλειά και χωρίς να μου χαριστεί τίποτε. Δεν θέλω να με λυπάται κανείς… Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και συμπαίκτες μου που είναι σε δυσκολότερη μοίρα… Έχουν αυταπάτες κάποιοι αν πιστεύουν ότι εμείς οι αθλητές βγάζουμε εκατομμύρια. Ακόμη και εμείς που είμαστε σ’ ένα καλό επίπεδο…».

Έχεις δεχθεί αρκετές προτάσεις ως τώρα και ο Άρης με τον Πανιώνιο είναι εκείνοι που σε έχουν προσεγγίσει περισσότερο…

«Με τιμά το γεγονός ότι ομάδες με ιστορία θέλουν να με εντάξουν στο δυναμικό τους… Ίσως σε άλλες εποχές έπειτα από μια τόσο καλή χρονιά να είχα προτάσεις με καλύτερες αποδοχές, αλλά νομίζω ότι πλέον πρέπει να κοιτάμε πιο πρακτικά τα πράγματα και πάντα με βάση το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό… Επειδή όμως βρίσκομαι σε μια ηλικία, όπου πρέπει να κοιτάξω και το οικονομικό κομμάτι θα αποδεχθώ την πρόταση εκείνη, όπου θα μετρήσει το ποια ομάδα με θέλει περισσότερο και με καλύπτει οικονομικά… Οι στόχοι που θα βάλει η ομάδα θα είναι ένας ακόμη λόγος για να απαντήσω θετικά, καθώς και σε προσωπικό επίπεδο έχω μάθει στην ζωή μου να βάζω πάντα στόχους…».

Το κεφάλαιο Κολοσσός μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας έχει κλείσει για σένα ή μήπως ακόμη υπάρχει ελπίδα παραμονής;

«Δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο Κολοσσός. Υπάρχουν σίγουρα πιθανότητες παραμονής. Στον Κολοσσό πέρασα τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου στο μπάσκετ. Έγινα πολύ καλός παίκτης και σ’ αυτό βοήθησαν οι συμπαίκτες που είχα, αλλά και οι προπονητές μου και τα εύσημα ανήκουν σε όλους για την πορεία μου…».

 

To Top