ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλάζει επίπεδο σε ποιότητα και ανταγωνισμό

Το Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε χθες το… ρόστερ του για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και ανέλυσε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως κάνει βήματα μπροστά.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Καταρχήν ανάμεσα στις ομάδες βρίσκονται η Λεμάν, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γαλλίας και αποτελεί μία πολύ σημαντική προσθήκη για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάμπεργκ, που μετά από πολλά χρόνια συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, επέλεξε τη διαφάνεια, την οργάνωση, το σταθερό πλάνο της συγκεκριμένης διοργάνωσης για να ανοίξει τη νέα σελίδα στην πορεία της.

Οι Γερμανοί είναι η πρώτη ομάδα που αρνείται τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα, καθώς ακόμα κι αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, δε θα αγωνιστεί εκεί (όπως θα έχει δικαίωμα) αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνάπτοντας πενταετές συμβόλαιο το οποίο έχει ισχύ πάντα με βάση τ αγωνιστικά/βαθμολογικά κριτήρια στο εθνικό πρωτάθλημα.

Το Τσάμπιονς Λιγκ εξακολουθεί να προσφέρει στο νικητή ένα εκατομμύριο ευρώ, ανταμοιβή ανώτερη από την αντίστοιχη στο Γιούροκαπ και ίση με αυτή στην Ευρωλίγκα.

Τσάμπιονς Λιγκ: Ίδιο σύστημα διεξαγωγής, τέσσερις διαφορετικές ώρες

Το σύστημα διεξαγωγής δεν αλλάζει, παραμένει όπως έχει στη φάση των ομίλων με 32 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους και σύνολο 20 παιχνίδια ως τον τίτλο.

Το Τσάμπιονς Λιγκ έχει προβλέψει τέσσερις διαφορετικές ώρες για την έναρξη των αγώνων, προκειμένου, ανάλογα με τη ζώνη από την οποία προέρχεται κάποια ομάδα, να εξυπηρετεί τις ανάγκες των φιλάθλων και να συνδέσουν στις χώρες τους τη συγκεκριμένη ώρα με την έναρξη των αγώνων της διοργάνωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής, αλλά και οι ώρες των αγώνων έχουν συζητηθεί και αναλυθεί με τα τηλεπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων και οι ώρες επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή κάλυψη και τηλεθέαση των αγώνων. Οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ δε θα διασταυρώνονται με αντίστοιχους αγώνες ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. 

Την επόμενη σεζόν θα φιλοξενηθούν στη διοργάνωση ομάδες από 28 χώρες, 19 εξ αυτών είναι πρωταθλήτριες μεταξύ αυτών από τη Γαλλία, τη Τσεχία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο, τη Πολωνία και την Λετονία που θα μπουν απευθείας στους ομίλους.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν μόνο μία ομάδα από αυτές που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω βαθμολογίας, προτίμησε το Γιούροκαπ, η Μονακό, ενώ τρεις ομάδες που επί χρόνια ανήκαν στο περιβάλλον της Ευρωλίγκας αποφάσισαν να ενταχθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάμπεργκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιετκαμπέλις.

To Top