ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσάμπιονς λιγκ: Νέα μεγάλη “μάχη” στη Μαδρίτη, Ατλέτικο-Μπάγερν

Ατλέτικο και Μπάγερν Μονάχου «μάχονται» στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε πραγματοποίησε μία ακόμα τεράστια πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τροπαίου, Μπαρτσελόνα ενώ οι Βαυαροί ξεπέρασαν -σχετικά- εύκολα το εμπόδιο της Μπενφίκα.

Ατλέτικο και Μπάγερν έχουν να συναντηθούν κάτι παραπάνω από 40 χρόνια, ωστόσο η τελευταία τους συνάντηση ξεχνιέται δύσκολα. Πιο συγκεκριμένα, ήταν ο τελικός του σημερινού Champions League, όπου σε περίπτωση ισοπαλίας, ο τίτλος κρινόταν σε επαναληπτικό αγώνα.

Στην πρώτη αναμέτρηση λοιπόν, οι «ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ στην παράταση με τον Αραγονιές (114′) κι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο το γκολ του Σβάρτσενμπεκ στο 120′, διαμόρφωσε το 1-1 που οδήγησε σε επαναληπτικό.

Εκεί, η Μπάγερν επιβεβαίωσε την κυριαρχία της κι επικρατώντας 4-0, κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο από τα πέντε συνολικά. Πλέον όμως, πολλά έχουν αλλάξει. Η ομάδα του Σιμεόνε έχει «μεγαλώσει»… επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια και θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Οι Μαδριλένοι θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την «αλώβητη» έδρα τους τόσο στα ημιτελικά, όσο και γενικώς απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, στη φάση των «4», η Ατλέτικο μετράει εντός τρεις νίκες και μία ισοπαλία ενώ απέναντι σε Γερμανούς, έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με την τελευταία της ήττα να ήταν στη φάση των ομίλων, τη σεζόν 1996-97, από την Ντόρτμουντ.

Από την άλλη, η Μπάγερν έχει επικρατήσει μόλις στις δύο από τις τελευταίες 12 επισκέψεις της στην Ισπανία, γνωρίζοντας οχτώ φορές την ήττα. Παράλληλα, στα εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση έχουν να νικήσουν από το Λονδίνο, κόντρα στην Άρσεναλ (2-0), για τη φάση των «16» της σεζόν 2013-14. Έκτοτε, σε εφτά αναμετρήσεις, έχουν 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Το τι θα γίνει σήμερα (27/4, 21:45), θα πρέπει να περιμένουμε να το μάθουμε…

To Top