Τσάνας και Μπουγαΐδης για την επόμενη πρόκληση της Εθνικής

Πλήρης συγκεντρωμένη στον αγώνα με το Μάλι (25/6, 21:00) είναι η Εθνική U-20, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Τσάνας χαρακτήρισε την αναμέτρηση κομβικής σημασίας, καθώς με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο under-20. Παράλληλα, ο προπονητής της Εθνικής είπε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια ενδεκάδα θα χρησιμοποιήσει, διότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα τραυματισμών.

«Όλη μας η συγκέντρωση και η προσοχή είναι στραμμένη στον αγώνα με το Μάλι. Πρόκειται για αναμέτρηση κομβικής σημασίας για την ομάδα μας, καθώς με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μάλι διαθέτει ποδοσφαιριστές με πλούσια αθλητικά προσόντα και η τακτική του είναι προσαρμοσμένη σε αυτά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών και θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε την ενδεκάδα», δήλωσε ο Τσάνας.

Σχετικά με την απουσία Ελλήνων φιλάθλων από τις κερκίδες, ο Τσάνας ανέφερε ότι είναι κάτι που έχουν συνηθίσει σε ματς που γίνονται σε μακρινές περιοχές αλλά τόνισε πως ξέρουν ότι είναι στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Επίσης ο προπονητής της Εθνικής under-20 μιλώντας για τους Τούρκους φιλάθλους δήλωσε πως είδε πολλούς να χαίρονται για την νίκη της Ελλάδας με το Μεξικό.

«Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παίζουμε σε περιοχές μακρινές χωρίς τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι είμαστε στις καρδιές όλων των Ελλήνων και αυτό μας δίνει δύναμη. Είδαμε αρκετούς φιλάθλους του Γκαζιαντέπ να χαίρονται με τη νίκη μας στην πρεμιέρα. Ελπίζουμε να έρθουν περισσότεροι αύριο και να τους κάνουμε ξανά χαρούμενους», είπε ο Τσάνας

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, από την μεριά του τόνισε πόσο πολύ θέλουν την νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση και ανέφερε ότι η καλή αμυντική λειτουργία που έχει η ομάδα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

«Θέλουμε να κάνουμε τη δεύτερή μας νίκη και να προκριθούμε από το δεύτερο ματς. Μας παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με το Μάλι και θα κάνουμε τα πάντα για να μην τη χάσουμε. Οφείλουμε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στους αντιπάλους μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν προέρχεται μόνο από τους αμυντικούς παίκτες, αλλά από όλη την ομάδα. Η χώρα μας με τις τελευταίες επιτυχίες αποδεικνύει ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και βγάζει ταλαντούχους παίκτες σε όλες τις γραμμές», δήλωσε ο Μπουγαΐδης.

Ο προπονητής του Μάλι, Μούσα Κεϊτά τόνισε ότι πρώτο ρόλο στον αγώνα θα παίξει η ψυχολογία λέγοντας: «Το ματς με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί η αντίπαλός μας νίκησε στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, ενώ εμείς ήρθαμε ισόπαλοι με την Παραγουάη. Δεν υπάρχουν φαβορί στους αγώνες του ομίλου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά καμία δεν είναι φαβορί σε κάποιον αγώνα. Σε αυτά τα ματς τον πρώτο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Την Ελλάδα δεν την γνώριζα καθόλου έως τώρα, όμως αυτά που είδα στον αγώνα της με το Μεξικό μου άρεσαν πολύ».

To Top