Τσέλσι και Ατλέτικο για μια θέση στον… τελικό!

Τσέλσι και Ατλέτικο μάχονται μέχρι εσχάτων σήμερα στο Λονδίνο για το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στη ρεβάνς του 0-0 του «Βιθέντε Καλντερόν».

Αν Ρεάλ και Μπάγερν στον έναν ημιτελικό ξεχειλίζουν από ταλέντο, Τσέλσι και Ατλέτικο που διεκδικούν στο Λονδίνο το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League είναι οι… σκληροί της υπόθεσης. Το 0-0 του «Βιθέντε Καλντερόν» αφήνει ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς ανάμεσα σε δύο ομάδες που διακρίνονται για την τακτική τους πειθαρχία και την ικανότητα να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν, δίχως να χρειάζεται πάντα να εντυπωσιάζουν.

Οι Λονδρέζοι προέρχονται από θρίαμβο με 2-0 επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», αποτέλεσμα που τους κρατά στο παιχνίδι του τίτλου στην Premiership. Πάντως ο Ζοσέ Μουρίνιο, που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε τελικό με τρίτη διαφορετική ομάδα (μετά από Πόρτο και Ίντερ), έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Τσεχ, οι τιμωρημένοι Λάμπαρντ και Μίκελ, οι Μάτιτς και Σαλάχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ Τέρι, Αζάρ και Ετό λογικά θα παίξουν παρότι προέρχονται από τραυματισμούς. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 στο «Μεστάγια» και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έχει αγωνιστικούς πονοκεφάλους πλην της απουσίας του τιμωρημένου Γκάμπι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Προϊστορία

Πριν από το φετινό τους συναπάντημα, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση, αυτή του Σούπερ Καπ του 2012, όταν η Ατλέτικο είχε θριαμβεύσει με 4-1 στο Μονακό με χατ-τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο. Τη σεζόν 2009/10 είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League, με την Τσέλσι να νικά 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να παίρνει 2-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η Τσέλσι, που φτάνει για δωδέκατη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (πέντε προκρίσεις, έξι αποκλεισμοί) έχει εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Σε διπλούς αγώνες απέναντι σε Ισπανούς έχει τέσσερις προκρίσεις και πέντε αποκλεισμούς. Σε επτά περιπτώσεις που έχει έρθει ισόπαλη στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, έχει πάρει την πρόκριση πέντε φορές.

Η Ατλέτικο, που εμφανίζεται για 13η φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (έξι προκρίσεις, έξι αποκλεισμοί) μετρά μόλις μία νίκη σε αγγλικό έδαφος, ενώ έχει από τέσσερις ισοπαλίες και ήττες. Σε επτά διπλούς αγώνες με Άγγλους έχει πέντε προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Σε επτά περιπτώσεις που έχει έρθει ισόπαλη στο πρώτο ματς στην έδρα της, έχει προκριθεί τέσσερις φορές.

Πηγή: www.sport-fm.gr

To Top