Τσέλσι – Λέστερ 4-2: Συνήλθε μετά το… 90′ κι έκλεισε θέση στο «Γουέμπλεϊ» (videos)

Η Τσέλσι φλέρταρε με την… αυτοχειρία, αφού είδε τη Λέστερ να γυρίζει από το εις βάρος της 2-0 και να ισοφαρίζει, με τους Μπλε ωστόσο να παίρνουν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις τη νίκη (4-2) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
Δεν λέει να προσφέρει ένα… ήσυχο απόγευμα στους φίλους της η Τσέλσι. Οι Μπλε καρδιές έσπασαν ξανά, ωστόσο η ομάδα του Ποτσετίνο που κόντεψε να… βγάλει τα μάτια της με τα χεράκια της, υπέταξε εν τέλει τη Λέστερ της Championship (και των δέκα παικτών από το 73′) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με δύο γκολ μετά το 90′ (4-2) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup.

Oι Λονδρέζοι μπήκαν πολύ καλά στο ματς και ευτύχησαν να ανοίξουν νωρίς το σκορ. Στο 13′ ξεχύθηκαν στην κόντρα και ο Κουκουρέγια σε κενή εστία μετά το γύρισμα του Τζάκσον έκανε το 1-0. Στο 26ο λεπτό ο Στέρλινγκ είδε τον Στόλαρτζικ να τον σταματά από την άσπρη βούλα, αλλά εξιλεώθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν «σέρβιρε» στον Πάλμερ που συνέχισε την καλή του φόρμα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, η Τσέλσι έφτασε κοντά στο να γκρεμίσει όσα έχτισε στο πρώτο 45λεπτο. Στο 51′ ο Ντισασί πέτυχε… επικό αυτογκόλ στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Σάντσεθ και στο 62′ ο Μαβιντίντι με φοβερή ενέργεια και πλασεδάρα ισοφάρισε για τη Λέστερ. Ο Ντόιλ όμως άφησε τις Αλεπούδες με δέκα παίκτες στο 73′ και οι Μπλε εκμεταλλεύτηκαν στο αριθμητικό τους πλεονέκτημα.

Στο 90+2′ ο Πάλμερ με πανέξυπνο τακουνάκι έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Τσουκουεμέκα, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να λυτρώσει την Τσέλσι και στην τελευταία φάση του ματς ο Μαντουέκε με απίθανη ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

 

To Top