Τσέφεριν: “Η διακοπή της σεζόν θα έχει τραγικό αντίκτυπο για ομάδες και λίγκες”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ακόμα και χωρίς την παρουσία κόσμου, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο αντίκτυπος για τις ομάδες και τις λίγκες θα είναι τεράστιος.

Η επανέναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων παραμένει στον “αέρα” και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το προσεχές δίμηνο, ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού. Πρόθεση της UEFA είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν με κάθε τρόπο προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα με την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αυτό επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Corriere della Sera”, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο οικονομικός αντίκτυπος για τις ομάδες, αλλά και τις λίγκες θα είναι τεράστιος.

“Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το αντίκτυπο θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση”, σχολίασε αρχικά.

Για το αν το Champions League και το Europa League θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, σχολίασε: “Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο”.

To Top