Τσέφεριν: «Φυσικά και μπορούν να τιμωρηθούν ακόμα οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά με την τιμωρία των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην L’Équipe στην οποία μίλησε για τη νέα μορφή του Champions League, για τις δομικές αλλαγές στη διοργάνωση αλλά και τις συγκρίσεις με την ESL.

Μεταξύ άλλων, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις στους τρεις συλλόγους Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, που κρατούν ζωντανή τη European Super League.

«Είναι δυνατό να τιμωρηθεί κάθε σύλλογος. Αποκλεισμός; Φυσικά και είναι δυνατό. Αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία είναι ανεξάρτητη, είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις ποινές. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους. Και αν σχολιάσω τι λέει ο κόσμος καθημερινά… Διαμαρτύρονται επίσης ότι η UEFA κερδίζει δισεκατομμύρια, ενώ το 93,5% των εσόδων πηγαίνει στους συλλόγους. Πώς το εξηγείτε αυτό; Πιστέψτε με ή όχι, αλλά όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζονται το ίδιο, είτε είναι από τη Σλοβενία, τη χώρα μου, είτε είναι μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέφεριν.

To Top