Τσέφεριν: «Όσοι δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα, θα υποστούν τις συνέπειες»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ήταν ξεκάθαρος σε δηλώσεις του στο Corriere dello Sport, καθώς τόνισε ότι τα πρωταθλήματα που θα αποφασίσουν την οριστική διακοπή των διοργανώσεών τους, με δική τους ευθύνη, τότε θα υποστούν τις συνέπειες.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Champions League και το Europa League της επόμενης σεζόν θα πρέπει αναγκαστικά να περάσουν από τους προκριματικούς γύρους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κανείς δεν θέλει να θεωρηθεί ανεύθυνος. Οι διοργανωτές των εθνικών διοργανώσεων εργάζονται σε σοβαρά και μελετημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν με απόλυτη αυστηρότητα.

Δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος σε κανένα εργασιακό περιβάλλον. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες και τους ιθύνοντες της Serie A, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια μποϊκοτάζ».

Για τους τίτλους κάθε χώρας: «Όλοι οι τίτλοι πρέπει να αποδίδονται με βάση τα αποτελέσματα. Ως υπεύθυνοι ηγέτες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα ισχύσει. Υπάρχει επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους. Όσοι δεν το κάνουν, και αυτή είναι η επιλογή τους, θα πρέπει να περάσουν από προκριματικούς γύρους εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις επόμενες διοργανώσεις της UEFA».

To Top