ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσίλιος: “Ο Καμαρά δίνει λύσεις, μεσοεπιθετικά ο Άρης μπορεί να κάνει… παπάδες” (audio)

Με την ατάκα πως ” το 2023 θα είναι δημιουργικότατο για την ομάδα μας” ξεκίνησε τη συνέντευξή του στον Flash Radio 99.4 και την εκπομπή “Αθλητικό Express” ο Κώστας Τσίλιος, εννοώντας φυσικά τον Άρη.

Ο άλλοτε προπονητής των κιτρινόμαυρων αναφέρθηκε στην επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, σχολίασε τους Νταρίντα και Μάνου Γκαρθία, τον Άλαν Πάρντιου, ενώ στάθηκε και στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

Αναλυτικά είπε…

Για την προσθήκη του Καμαρά κι αν πρέπει να παίξει στο σημερινό παιχνίδι: “Ο Καμαρά είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας. Γνωρίζει τον Άρη και ο Άρης εκείνον. Εγώ θα τον έριχνα κατευθείαν στα βαθιά γιατί αυτή τη στιγμή ο Άρης στην αριστερή του πλευρά τον χρειάζεται. Αυτή τη χρονική στιγμή. Αργότερα μπορεί να κάνει όποιον σχηματισμό θέλει ο Πάρντιου. Να παίξει με έναν επιθετικό, να παίξει με δύο επιθετικούς. Είτε να τον βάλει μαζί με κάποιον στα σέντερ φορ ή μόνο του ως σέντερ φορ. Ο Καμαρά αυτή τη στιγμή δίνει λύσεις επιθετικές αυτές που δεν είχαμε. Αυτή τη στιγμή ο Άρης βρίσκει τα βήματά του. Έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που είδαμε προχθές με τον Αστέρα Τρίπολης. Αντίθετα στην Τούμπα δεν ήταν ο Άρης. Ο Πάρντιου έχει τη δυνατότητα να δώσει χρόνο στον Καμαρά για να δει και ο ίδιος την ετοιμότητά του. Το ότι δεν έκανε τα παιχνίδια που έπρεπε στον Ολυμπιακό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι πολύ μικρός ο χρόνος που παροπλίστηκε. Ο Καμαρά μπορεί να δώσει λύσεις επιθετικά. Είναι γρήγορος παίκτης. Ο Γκρέι δεν είναι γρήγορο σέντερ φορ είναι όμως σέντερ φορ. Μπορούν οι δυο τους σε μια δεδομένη στιγμή να κάνουν ένα επιθετικό δίδυμο στο Χαριλάου το οποίο με τους ποιοτικούς παίκτες που έχουμε στη μεσαία γραμμή και στα άκρα να δούμε έναν Άρη που φαντάζονται όλοι οι οπαδοί του. Αυτό βέβαια στο Χαριλάου. Εκτός έδρας υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Έχοντας πίσω σου παίκτες όπως οι Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Πάλμα, όχι να κάνεις… παπάδες να το πω απλά να κάνεις οποιαδήποτε άμυνα να παραμιλάει. Αυτή τη στιγμή ο Πάρντιου έχει λύσεις που κανένας προπονητής στον Άρη μέχρι στιγμής δεν είχε. Μεσοεπιθετικά πάντα. Στην άμυνα αυτή τη στιγμή επιστρέφοντας το δίδυμο που είχαμε (Φαμπιάνο – Μπράμπετς) και τον Οντουμπάτζιο αυτή τη στιγμή να δίνει μια λύση δεξιά πλέον δείχνει κάτι να γίνεται. Στα αριστερά τώρα συμμαζεύονται τα πράγματα”.

Για τον Νταρίντα: “Με έπεισε σαν πρώτη εμφάνιση. Είναι καταξιωμένος παίκτης. Μην το ξεχνάμε αυτό! Το βιογραφικό του δεν είναι τυχαίο. Θέλει το χρόνο του να προσαρμοστεί στις τακτικές κινήσεις της ομάδας. Θέλει το χρόνο προσαρμογής. Ο Πάρντιου έψαχνε το 8άρι. Βάζοντας τον Νταρίντα δυναμώνεις το κέντρο και έχεις λύσεις”.

Για τον Μάνου Γκαρθία: “Αδικεί τον εαυτό του. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται να έχει πίσω του δύο κόφτες. Δύο 6άρια για να παίζει πιο ελεύθερα. Ο ρόλος που του έδινε ο Πάρντιου να παίζει στον ρόμβο είχε το μυαλό του και στα αμυντικά καθήκοντα. Του δώσαμε τόσο βάρος στις πλάτες του ερχόμενος στον Άρη που ίσως να μην μπορούσε να το βγάλει στο γήπεδο. Χρειάζεται στήριξη. Με το γκολ που έβαλε και με τις κινήσεις στο γήπεδο απέδειξε ότι έχοντας από πίσω του στήριγμα, κάποιος δηλαδή να τον καλύψει, αυτό τον βοηθάει. Θέλει και χώρο και χρόνο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό δεκάρι”.

Για τον Άλαν Πάρντιου: “Ο Άρης πλέον και ο προπονητής μας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Έχει πλέον υπερόπλα σε όλες τις θέσεις ο Πάρντιου. Αυτή τη στιγμή ο Πάρντιου είναι η ιδανικότερη λύση. Ο Άρης έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Έχει το καλύτερο ρόστερ. Ατομικά αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Βλέποντας την εικόνα μέσα στο γήπεδο και ο Πάρντιου ψάχνει να βρει τα βήματά του. Στον ΠΑΟΚ δεν είχαμε την απόδοση που θα έπρεπε. Δεν ήμασταν εκεί! Μπήκαμε μέσα με ηττοπάθεια και χωρίςνα δώσουμε αυτό που έπρεπε να δώσουμε. Έκανε ο ΠΑΟΚ ότι ήθελε. Προχθεσινό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα στα πρώτα 30 λεπτά ήταν μια άλλη ομάδα. Η ομάδα δεν έχει το χρόνο που πρέπει να έχει μέσα στο γήπεδο”.

Για το θεσμό του Κυπέλλου: “Το Κύπελλο είναι στοιχειωμένο. Μας έτυχε αυτή τη στιγμή μπροστά μας που ψάχνεται. Όποιος βρεθεί σε καλή μέρα θα προχωρήσει (εννοώντας τον Ολυμπιακό). Ημουν 17 χρονών όταν πήραμε το κύπελλο και τώρα είμαι 67-68 κι έχω μείνει με εκείνη την ανάμνηση του κυπέλλου. Μας έχει μείνει απωθημένο το κύπελλο. Μας τρελαίνει όλους! Πρέπει να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο”.

To Top