ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσίπρας: Η πρότασή μας έγινε δεκτή ως βάση συζήτησης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ελληνική πρόταση στους δανειστές και τα συμπεράσματα της συνόδου των Βρυξελλών

Η πρότασή μας έχει γίνει δεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλα δύο 24ωρα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική και βιώσιμη λύση, ενώ «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας», όπως τόνισε.

“Σήμερα καταθέσαμε την πρόταση μας στους θεσμούς, μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα, με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη”, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε: “Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προστατεύουμε την μεσαία τάξη και τα βάρη τα επωμίζονται αυτοί που πρέπει να τα επωμιστούν”.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν δεκτές από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης, αλλά χρειάζεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τα επόμενα δύο 24ωρα, ακριβώς επειδή, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας “θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από αναπτυξιακά μέτρα και θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της”.

Στόχος μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα.

“Έχω την αίσθηση ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας”, κατέληξε.

To Top