Τσίπρας: Η συμφωνία θα γίνει σε δύο φάσεις: Ιούνιο και Σεπτέμβριο!

Την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει η συμφωνία που επιδιώκεται να συναφθεί με τους εταίρους, σε δύο φάσεις διατύπωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας το προεδρείο της της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα επί πέντε ώρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η πρώτη φάση της συμφωνίας αφορά στην τρέχουσα διαπραγμάτευση , η οποία μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο να οδηγήσει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης.

Η δεύτερη, θα ξεκινήσει αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο και θα έχει χρονικό ορίζοντα το Φθινόπωρο. Αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει και συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας, θέτοντας την αναδιάρθρωσή του ως “προϋπόθεση” για την επίτευξη της συμφωνίας.

Εμπλοκή με ΦΠΑ με “κόκκινες” γραμμές

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι  η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα φόρμουλα καθώς οι εταίροι διαφωνούν με το διπλό ΦΠΑ (15% και 18%).

Αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι παραμένουν αναλλοίωτες. Όπερ σημαίνει ότι η Κυβέρνηση: Αρνείται τις ομαδικές απολύσεις, επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Από τη συνεδρίαση προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τους όρους των αποκρατικοποιήσεων στα γνωστά πεδία.

Στη συνεδρίαση μετείχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αύριο, στις 14.00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα προσδιοριστεί και το πότε θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Πηγή: capital.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To Top