Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης, αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές»

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ενδεχόμενο εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απάντηση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προηγούμενη εβδομάδα ο οποίος είχε αναφέρει πως «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε παρόμοιο ερώτημα. Νομίζω ότι και πέρυσι σας απάντησα λέγοντας ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός θέλει εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι.

Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με μία κατηγορία την οποία έχει αμελήσει δύο χρόνια και έχει στοχοποιήσει δύο χρόνια. Σχεδόν για ό,τι συνέβαινε στη χώρα αυτοί που είχαν την ευθύνη ήταν νέοι άνθρωποι. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νεολαίας σήμερα. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, φιλοδωρήματα. Θέλουν όραμα.

Προοπτική και σχέδιο για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα να εργαστούν με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξευτελιστικό που ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια gigabytes που αξίζουν άπαξ 20 ευρώ…».

To Top