ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσακαλώτος: Λύση έως το τέλος του 2015 για τα «κόκκινα δάνεια»

Την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας όπως τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων για το τρίτο μνημόνιο.

«Εως τότε θα υπάρξει ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ.Τσακαλώτος τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία. «Πάντα πράτταμε συλλογικά, αντιμετωπίζαμε ανθρώπους που δεν ήθελαν μία διαφορετική λύση στο πρόβλημα», σημείωσε.

Για την τραπεζική οδηγία υπογράμμισε ότι «περιλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ και την τραπεζική εποπτεία»

«Μετά το 2016 η ισχύς της τραπεζικής οδηγίας και έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», είπε ο υπουργός.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, σημειώνοντας: «Στην εποχή πριν ο κ. Λοβέρδος κρέμαγε στο διαδίκτυο τις οροθετικές για να πάρει 100- 200 ψήφους και στον αγώνα του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη θα έπρεπε να ακούει τους βουλευτές του που λέγανε ότι εμείς δεν πιστεύαμε στη μείωση των μισθών, δεν πιστεύαμε στη μείωση των συντάξεων, ήταν θέμα συσχετισμών, οπότε μην κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση της αριστεράς»

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «την εντολή δημοσίευσης φωτογραφιών την είχε δώσει η εισαγγελία Αθηνών» και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσακαλώτος «ή δεν έχει ενημέρωση ή προσπαθεί με ψευτοθέματα να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα που έχει τσακίσει στα δύο».

Τέλος, ο κ.Τσακαλώτος κάλεσε να μην επενδύει κανείς στην σύγκρουση και το διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

To Top