Τσαλδάρης: «Βλέπω την ομάδα διψασμένη για νίκη με ΠΑΟΚ»

Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στη νίκη επί του Ηλυσιακού, ο Δημήτρης Τσαλδάρης μοιράστηκε με τους ακροατές του «Άρης FM 92.8» τις σκέψεις του για τον Άρη και για τους στόχους της ομάδας, τονίζοντας ότι πλέον το μόνο που σκέφτεται είναι ένας θρίαμβος στο προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Για την αιτία που ο Άρης καρδιοχτύπησε στο τέλος, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε: «Είναι κανόνας αυτό, όταν δεν… σκοτώνεις μία ομάδα, ενώ βρίσκεσαι μπροστά με 19 πόντους. Επιτρέψαμε στον Ηλυσιακό να μπει μέσα στο παιχνίδι, να διεκδικήσει τη νίκη με τον κόσμο στο πλευρό του και αφήσαμε το παιχνίδι να κριθεί στο τέλος».

Για το αν προλαβαίνει ο Άρης την εξάδα: «Εμείς συγκεκριμένα δεν σκεφτόμαστε προγραμματισμούς. Θα φανεί κοινότυπο, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μένουν τέσσερα παιχνίδια. Αυτό που κοιτάμε είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας αλλά το τι κάνουμε εμείς».

Για τη φετινή πορεία του Άρη και τη δική του παρουσία: «Η φετινή πορεία της ομάδας ήταν λίγο περίεργη. Αν το χωρίσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορώ να πω ότι στην Ευρώπη κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Περάσαμε τον πρώτο γύρο και πιστεύω ότι αν δεν ήμασταν άτυχοι και δεν είχαμε κάποιες ελλείψεις θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Στο ελληνικό πρωτάθλημα χάσαμε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Άργησε να βρεθεί χημεία, βρήκαμε χημεία, μετά ήρθαν τραυματισμοί, ελλείψεις. Όλα αυτά κάνουν δύσκολο το έργο μίας ομάδας. Τώρα κοιτάμε το σήμερα και το μέλλον και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όσο για μένα είχα κάποιες ατυχίες αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι υγιής από εδώ και πέρα και θα βοηθήσω όσο μπορώ».

Για την σημασία της εμπειρίας που προσθέτουν ο ίδιος, ο Ταπούτος και ο Ντέιβις στην ομάδα: «Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δεν έχουμε αρκετά παιδιά έμπειρα στην ομάδα. Αυτό που έχουμε όμως είναι παιδιά που θέλουν να διακριθούν, που θέλουν να παίξουν, που έχουν στόχους. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια τη δική μου, του Χρήστου, του Μπου αλλά και του Δημήτρη του Βεργίνη, μπορούσε να δώσουμε την εμπειρία αυτή στα άλλα παιδιά».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Σε ένα ντέρμπι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Μπορεί να έχεις κάνει τα πλάνα σου και μία λεπτομέρεια στα χαλάει. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και όπως τη βλέπω την ομάδα τόσο διψασμένη να κερδίσει και να διακριθεί νομίζω ότι θα έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το πόσο επηρεάζουν τα προβλήματα που υπάρχουν: «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πίσω από τη βιτρίνα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στο ελληνικό μπάσκετ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να μοιρολατρείς και να κλαίγεσαι και ο άλλος είναι να παλεύεις. Εμείς κατά τη γνώμη μου έχουμε διαλέξει το σωστό δρόμο. Όπως έχουμε πει μέσα στην ομάδα θα παλέψουμε πέρα από τα πρ0βλήματα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε μια τον κόσμο δίπλα μας, γιατί είναι ένα σημαντικό όπλο για την ομάδα μας».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top