ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσαλδάρης: “Ο Άρης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τα κατάφερε και είναι σε άνοδο”

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και νυν μέλος των ακαδημιών του Ολυμπιακού μίλησε το «αύριο» του μπάσκετ, τον φετινό Άρη και την σχέση του με την προπονητική.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το αν είναι πιο εύκολο να είσαι προπονητής από ότι παίκτης:

«Ο παίκτης είναι η πιο εύκολη δουλειά. Απαιτεί θυσίες, πολλή προπόνηση, να ανταποκριθείς σε πίεση αλλά από την άλλη μεριά το να διαχειριστείς παίκτες είναι πολύ δύσκολο.»

Για το τωρινό του «έργο»:

«Έχω αναλάβει το κομμάτι των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Ο Νίκος είναι προπονητής στην παιδική ομάδα, εγώ στην εφηβική και γενικά έχουμε όλη τη διαχείριση του τμήματος.»

Για τα παιδιά του «σήμερα», που προπονεί:

«Υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά, αυτό είναι σίγουρο και αδιαμφισβήτητο. Παιδιά με πολύ καλύτερο σωματότυπο από τα προηγούμενα χρόνια. Εξελιγμένα. Δυνατά και ψηλά παιδιά. Τρέχουνε και πηδάνε. Ο Έλληνας έχει το «DNA» που λέμε. Αυτό όμως που παρατηρώ είναι ότι έχει μειωθεί η «φλόγα». Αν γυρίσω χρόνια πίσω, δεν βλέπω τα τωρινά παιδιά να είναι τόσο «διψασμένα». Έχουν αλλάξει οι εποχές και τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αυτό που προσπαθούμε εμείς να βρούμε είναι ο συνδυασμός. Και ταλέντο και σωματότυπο αλλά και τη «φωτιά» μέσα τους για να κάνουν το κάτι καλό. Σίγουρα υπάρχουν ταλέντα. Υπάρχουν παιδιά που ξοδεύουν πολλές ώρες στο γήπεδο. Έχουν τη «φλόγα». Προσέχουν τι τρώνε, τι ώρα κοιμούνται, είναι με τους γυμναστές τους αλλά θα ήθελα να το δω σε μεγαλύτερη κλίμακα.»

Για το αν σκέφτεται να προπονήσει μεγάλη ομάδα:

«Προς το παρόν μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. Να είμαι προπονητής των παιδιών. Να είμαστε δηλαδή υπεύθυνοι για τα τμήματα υποδομής. Είναι κάτι που μου αρέσει. Η προπονητική θεωρώ μου ταιριάζει και σαν χαρακτήρα και σαν προσέγγιση. Από κει και πέρα είμαι σε μια διαδικασία. Έχω δίπλωμα, καθημερινά έχω τριβή στο γήπεδο.»

Για τον φετινό Άρη:

«Ο Άρης πέρασε πολλά κύματα, ξεκίνησε με μία αισιοδοξία την χρονιά, στην πορεία τα πράγματα δεν ήταν τόσο ανώδυνα. Υπήρχαν προβλήματα. Βρέθηκε face to face με «την πλάτη στον τοίχο». Το τελευταίο διάστημα τα έχει καταφέρει η ομάδα να το αντιστρέψει και να είναι σε ένα καλό momentum και σε ανοδική πορεία.»

Για θέματα που προκύπτουν στο μπάσκετ μεταξύ παικτών, προπονητή με διοικήσεις στα οικονομικά:

«Όταν η ομάδα, ο προπονητής και ακόμα οι υπάλληλοι σκέφτονται μόνο τη δουλειά τους και όχι πότε και αν θα πληρωθούν αυτομάτως επικεντρώνονται στο στόχο και πετυχαίνουν το αποτέλεσμα. Εγώ σε όσες ομάδες ήμουν, που ήταν κανονικά στις υποχρεώσεις τους, πετύχαμε τους στόχους μας. Υπήρχαν ομάδες με δυσκολίες αλλά παρόλα αυτά προσπαθούσαμε. »

Για τα συναισθήματά του για τον Άρη:

«Ο Άρης άλλαξε την καριέρα μου και τη ζωή μου. Αυτά είναι ανεξίτηλα. Έχω κρατήσει επαφές με συμπαίκτες μου στον Άρη. Γενικά κρατάμε φιλίες και δεσμούς.»

To Top