Τσαλδάρης: «Ο Άρης θα βρει το δρόμο του»

Την πεποίθηση ότι ο Άρης θα βρει τον δρόμο του εξέφρασε ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

Ο πρώην γκαρντ του Άρη μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα, την οποία υπηρέτησε πριν από λίγα χρόνια και τόνισε πως είναι στον σωστό δρόμο, «με βάση τα προβλήματα που έχει με τις τιμωρίες και την αδυναμία να πάρει παίκτες. Έχει όμως ένα καλό νεανικό σύνολο, που έχει και κάποιους έμπειρους παίκτες και με βάση τα προβλήματα που έχει, έφτιαξε μια ομάδα που παλεύει πολύ στην άμυνα και προσπαθεί μέσα από εκεί να πάρει νίκες».

Ο Τσαλδάρης, που ήταν από τους κορυφαίους της χθεσινής αναμέτρησης με 18 πόντους και 4/6 τρίποντα, υποστήριξε για τον αγώνα: «είχαμε πει πως πρέπει να σταματήσουμε κάποια παιδιά απ’ τον Άρη που κάνουν το παιχνίδι του, και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι το καταφέραμε. Εμείς είχαμε ενέργεια απ’ τα προηγούμενα παιχνίδια μας και θέλαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, προσπαθώντας να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Πήραμε έτσι μια σημαντική διαφορά, ο Άρης μείωσε, αλλά καταφέραμε να την κρατήσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Όσο για τη συνέχεια; «Οι τίτλοι μπαίνουν στην ομάδα μας από τους δημοσιογράφους του μπάσκετ και από τον κόσμο. Αν μας πουν «έκπληξη» ή ό,τι άλλο, θα το δεχθούμε, αλλά εμείς θα κοιτάμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Είναι δεδομένο ότι για εμάς υπάρχει μόνο ο επόμενος αγώνας, που είναι με τον Πανιώνιο, και είχαμε χάσει απ’ αυτόν στον πρώτο γύρο, και μάλιστα με διαφορά. Ήταν ίσως το πιο κακό μας παιχνίδι, γιατί ήταν ίσως νωρίς στη σεζόν, δεν είχαμε δεθεί και δεν είχαμε βρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Τώρα πιστεύω ότι το έχουμε κάνει και θέλουμε και αυτή τη νίκη».

Ο Τσαλδάρης ήταν ο πρωταγωνιστής και στην προηγούμενη αγωνιστική, με τον ΚΑΟΔ, αφού με το δικό του τρίποντο, η ομάδα του πήρε, με τη λήξη του χρόνου, τη νίκη. Ο ίδιος τόνισε χθες: «για να είμαι ειλικρινής, η εντύπωση που μου δόθηκε τότε, με το που σούταρα είναι ότι το καλάθι μετρούσε. Η κόρνα ακούστηκε αφού η μπάλα είχε φύγει απ’ τα χέρια μου και η εντύπωση όλων μέσα στο γήπεδο ήταν η ίδια. Μετά αν κάτσουμε και αναλύσουμε καρέ καρέ το βίντεο και δούμε τα εκατοστά και τα χιλιοστά του δευτερολέπτου δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα, αλλά εμένα η εντύπωση μου παραμένει η ίδια, ότι το καλάθι μετρούσε».

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε και για την wild card που πήρε η Εθνική μας ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. «Κάθετι καλό για το ελληνικό μπάσκετ δεν μπορεί να μην χαροποιεί όλους μας. Η Εθνική ομάδα αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι ευχάριστο για όλους μας που θα είναι εκεί και πάλι, σε μια μεγάλη διοργάνωση και θα διεκδικήσει και πάλι μια διάκριση. Δεν θέλω να μπω στα παρασκήνια και σ’ αυτά που λέγονται για τα λεφτά, γιατί είναι άδικο για την ομάδα και τα όσα έχει πετύχει και προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό. Πήγαμε, πήραμε αυτό που έπρεπε, και μακάρι να έχουμε και καλή πορεία».

To Top