ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσαλδάρης: «Το πάθος κρίνει το νικητή σ΄ ένα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ – Νέα αρχή μετά τη νίκη επί της Άλμπα»

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ, τις ιδιαιτερότητες των αγώνων αυτών, για τη σημασία της νίκης των «κίτρινων» επί της Άλμπα, αλλά και τις συμβουλές που θα έδινε ο ίδιος στους ξένους αθλητές της ομάδας για το κυριακάτικο ντέρμπι.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για τις ιδιαιτερότητες ενός ΠΑΟΚ–ΑΡΗ: «Όπως όλοι ξέρουμε είναι ένα ντέρμπι που δεν έχει σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΡΗ και ΑΡΗ-ΠΑΟΚ δεν μετράει το ρόστερ που έχει η κάθε ομάδα, δεν μετράει τίποτα και καθορίζεται ο νικητής από το πάθος και το γόητρο. Ο ΑΡΗΣ δείχνει ότι επέστρεψε σε ένα καλό μομέντουμ, μετά από μια άσχημη περίοδο και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί από την αρχή της χρονιάς να ξεκινήσει κάτι καλό».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά από την αρχή και στην πορεία άλλαξαν οι παίκτες. Πήγε στην ομάδα ο Σχορτσιανίτης και ο Χάτζερ και αυτομάτως άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας. Η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει από την αρχή της χρονιάς και προβλήματα τραυματισμών και ψάχνει ένα παιχνίδι ως αφετηρία ενός καλού σερί, αλλά αυτό δεν είναι και εύκολο».

Για το αν παίξει ρόλο η νίκη με την Άλμπα για τους «κίτρινους»: «Ο ΑΡΗΣ ήταν σε μια κακή περίοδο και το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν μια αφορμή για τους παίκτες ενός νέου ξεκινήματος. Παίξανε καλά, κερδίσανε και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ως βενζίνη στη μηχανή για ένα νέο-καλό ξεκίνημα.

Για το κακό ποσοστό τρίποντων στο παιχνίδι με την Άλμπα: «Παίζουν πολλά ρόλο. Σαφώς και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, αλλά παίζει ρόλο και το γεγονός πως σκεφτόταν οι παίκτες πως στο τέλος έπρεπε να μπει το μακρινό σουτ. Ήταν και λίγο ψυχολογικό. Το τρίποντο και οι βολές είναι θέμα ρυθμού».

Για το κοντό σχήμα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων: «Πολλές ομάδες επιλέγουν κοντό σχήμα γιατί επιθυμούν το γρήγορο παιχνίδι. Δεν είναι κάτι που γίνεται τώρα, αλλά γινόταν και στο παρελθόν. Είναι κάτι που αρέσει και στον κόσμο να βλέπει καλό και γρήγορο μπάσκετ. Όσο για τον Άρη, αν είχε τη δυνατότητα να πάρει και έναν ψηλό δεν θα ήταν άσχημο για την ομάδα».

Για το ποιες συμβουλές θα έδινε στους ξένους παίκτες, αν ήταν στον ΑΡΗ: «Σε αυτά τα παιχνίδια, οι αντίπαλοι φίλαθλοι θέλουν να σε αποπροσανατολίσουν για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Καλό θα ήταν να μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο».

To Top