Τσαπαρίδης: «Ολα θα γίνουν με διαφάνεια»

Tο μέλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Άρη, Δούκας Τσαπαρίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τα θέματα που θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση, για τα θέματα που θα ψηφιστούν με κάλπη ή χωρίς και για τα όσα ειπώθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς εναντίον του Άρη, με αφορμή τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Aναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν.”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο τι ακριβώς θα κληθεί να ψηφίσει ο κόσμος στη γενική συνέλευση, η οποία αποφασίστηκε να γίνει αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος:

 «Η γενική συνέλευση γίνεται άμεσα, καθώς έπρεπε να δοθεί διοικητικό μέλλον στην ομάδα, εφόσον κατάφερνε να σωθεί. Και έτσι έγινε. Όλα αυτά είχαν αποφασιστεί προτού σωθεί η ομάδα. Τότε τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, ότι θεωρούσαν ότι η ομάδα έπεσε. Έπρεπε ο κόσμος να ενημερωθεί για το μέλλον της ομάδας. Δεν πιστεύω ότι η προκήρυξη σημαίνει πίεση στην οποία ενδώσαμε. Η πίεση έρχεται από τα γεγονότα. Η ΠΑΕ και η Λέσχη πρέπει να διοικούνται».

 Για να συνεχίσει, τονίζοντας: «Ο κόσμος θα κληθεί να ψηφίσει το θέμα της τακτοποίησης των μελών της Λέσχης που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Υπάρχουν συνολικά 11.000 μέλη, τα οποία δεν είναι όλα τακτοποιημένα. Όλοι μπορούν να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση, χωρίς φυσικά να έχουν δικαίωμα ψήφου οι μη τακτοποιημένοι. Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, θα κληθούν να πάρουν απόφαση για τους άλλους. Δεν υπάρχει καμία κατεύθυνση για χειραγώγηση, ο κόσμος θα κρίνει και θα ψηφίσει ανάλογα. Δεύτερο θέμα είναι οι αρχαιρεσίες, θέμα για το οποίο ο κόσμος θα αποφασίσει το χρονικό τους σημείο, αν το επιλέξει. Ο κόσμος θα μπορεί να αποφασίσει και για το να θέλει να γίνουν εκλογές. Εμείς δε λέμε σε κανέναν ότι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Αν εκφράζαμε τέτοια άποψη, θα μας κατηγορούσαν δίκαια για χειραγώγηση».

 Για το αν κατηγορήθηκε για χειραγώγηση και αναφέρεται συνεχώς σε αυτό, τόνισε: «Δεν είναι κάτι που επινοώ αυτή τη στιγμή. Έχει ακουστεί έντονα. Έχουν ειπωθεί διάφορα από επίσημα και ανεπίσημα χείλη. Το ότι απαντώ με αυτή τη λέξη, δε σημαίνει ότι υιοθετώ το νόημά της για το Δ.Σ., προσπαθώ να δείξω το ακριβώς αντίθετο».

 Για το τι θα κληθεί να ψηφίσει ο κόσμος με κάλπες, επεσήμανε: «Το προεδρείο της Λέσχης θα ψηφιστεί με την ανάταση χεριών, γιατί αλλιώς θα υπήρχε σπατάλη χρόνου. Το θέμα της τακτοποίησης των μη τακτοποιημένων οικονομικά μελών, θα ψηφιστεί με κάλπη. Γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα. Αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να ισχύει το ποσό των 50 ευρώ συν 10 ευρώ για κάθε χρόνο που δεν πλήρωσε. Δεν πρέπει κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, να θεωρείται δεδομένο το ότι θα αποφασιστεί μια φθηνότερη συνδρομή».

 Για το ότι δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα, μέχρι 120 ώρες πριν τη γενική συνέλευση, είπε: «Έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται ως όρος, γιατί έτσι ορίζει το καταστατικό. Φυσικά, το κάλεσμα είναι διαρκές, εδώ και χρόνια. Δε χρειάζεται καμία ειδική πρόσκληση σε κάποιον για να βοηθήσει».

Για το ότι κάποιοι υποστηρίζουν πώς προχώρησαν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, αποθαρρύνοντας πολλούς ενδιαφερόμενους και πριν προκύψει το πόρισμα του ελέγχου και η έκβαση της υπαγωγής στο άρθρο 99, ανέφερε: «Δεν στέκει ως επιχείρημα μετά τη σωτηρία της ομάδας. Το κάλεσμα είναι διαρκές. Κάποιοι παράγοντες δε δέχτηκαν να βοηθήσουν».

 Για το αν θα έπρεπε να απευθύνουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ, τόνισε: «Πρέπει το σώμα να ακούσει μια τέτοια πρόταση και να το αποφασίσει. Για αυτό γίνεται η γενική συνέλευση. Δε πρέπει να παίρνει το Δ.Σ. πρωτοβουλίες που δεν του αρμόζουν».

 Για το αν θα υπάρξουν νομικές ενέργειες εναντίον σταθμών ή προσώπων, για τα όσα ειπώθηκαν για το γνωστό θέμα με την ΑΕΚ, επεσήμανε: «Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Γεωργιάδης έχει λάβει υλικό. Αν διαπιστώνονται παραβατικές πράξεις, θα κινηθούμε νομικά».

 

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα του ελέγχου στην ΠΑΕ, είπε: «Ακόμα δεν υπάρχουν όλα τα έγγραφα για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την εταιρεία. Αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Και οι ίδιοι επιβεβαιώνουν ότι όλοι είναι συνεργάσιμοι. Δε μπορούμε να πούμε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Δε θα κάνουμε το λάθος των προηγούμενων, να πούμε ημερομηνίες που δεν ισχύουν. Για τον έλεγχο της Λέσχης, τρέχει και περιμένουμε και αυτά τα αποτελέσματα».

To Top