ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσβάιερ: Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του και η εμπλοκή σε στημένα στην Γερμανία

Ο 38χρονος, Φέλιξ Τσβάιερ, ρέφερι που συγκαταλέγεται στην κατηγορία ελίτ της UEFA θα είναι αυτός που θα σφυρίξει το Άρης-ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Ο Γερμανός διαιτητής έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα με τις αποφάσεις του. Χαρακτηριστικό το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League πέρσι μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους, όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κέρδισε με 2-0.

Οι Μαδριλένοι διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές στον Γερμανό, αφού εκείνος δεν έδειχνε κάποια κάρτα στα φάουλ των Ιταλών. Η Γιουβέντους, επίσης, παραπονέθηκε. Ειδικά όταν έδειξε πέναλτι σε φάουλ του Ντε Σίλιο στον Ντιέγκο Κόστα. Αφού άκουσε τις διαμαρτυρίες, ξαναείδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφασή του, υποδεικνύοντας φάουλ εκτός περιοχής.

Στη Γερμανία, επίσης, είχε πάρει μία απόφαση που συζητήθηκε έντονα. Συγκεκριμένα, το 2016 σε παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε αποβάλλει τον προπονητή των «ασπιρίνων», Ρότζερ Σμιτ, καθώς εκείνος διαμαρτυρήθηκε για ένα αμφισβητούμενο φάουλ που οδήγησε σε γκολ των Βεστφαλών.

Ο κόουτς της Λεβερκούζεν αρνήθηκε να αποχωρήσει και ο Τσβάιερ αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα για οκτώ λεπτά. Η γερμανική ομοσπονδία είχε στηρίξει την απόφαση του διαιτητή, όπως και ο Σμιτ ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Ο Τσβάιερ είχε δει το όνομά του να εμπλέκεται με τα γερμανικά στημένα το 2005, όταν ήταν δηλαδή 23 ετών. Σύμφωνα με το «independent», ο κύριος κατηγορούμενος για χειραγώγηση παιχνιδιών ρέφερι Ρόμπερτ Χόιζερ πλησίασε και τον Τσβάιερ.

Εκείνος ήταν επόπτης στον αγώνα μεταξύ Έσεν και Κολονίας, με τον Χόιζερ να θέλει τη βοήθεια του στην αλλοίωση του αποτελέσματος.

Μαζί με άλλους τρεις διαιτητές κατήγγειλαν στην Ομοσπονδία τον Χόιζερ, ωστόσο δεν γλίτωσε την τιμωρία των έξι μηνών.

To Top